Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehet sérülés nélkül...

Hogyan lehet sérülés nélkül megállapítani, hogy valami üveg vagy műanyag?

Figyelt kérdés

2012. aug. 28. 12:00
 1/10 anonim ***** válasza:
megkocogtatod körömmel és a hangja alapján. Esetleg villával? :)
2012. aug. 28. 12:21
 2/10 anonim ***** válasza:
Hang ill. a hőmérséklete alapján üveg hidegebb marad ha pl. beviszed a szobába.
2012. aug. 28. 12:26
 3/10 anonim ***** válasza:

"üveg hidegebb marad ha pl. beviszed a szobába."

Meseszép... az évszázad marhasága. Mindkettő ugyan olyan hőmérsékletű lesz idővel.

Ami miatt egy azonos hőmérsékletű vasdarabot és egy azonos hőmérsékletű fadarabot jelentősen eltérő hőmérsékletűnek érzünk, az a hőmérséklet-vezetési tényező (más elnevezés szerint hődiffuzivitás) nevű anyagi állandó. Ennek leegyszerűsítve a lényege az, hogy az adott anyag adott idő alatt mekkora hőmennyiség átadására/felvételére képes.

Egy vasdarab ha megérinted, a kezedtől sokkal több hőt von el egységnyi idő alatt, mint egy fadarab, ezért ez utóbbit melegebbnek véled, bár erről szó sincs.

[link]

2012. aug. 28. 16:17
 4/10 anonim ***** válasza:
Bocs,rosszul fogalmaztam hamarabb érzed melegnek a műanyagot.De szerintem nem kell a kérdezőnek ennyi mindent tudni,arról,hogy miért érzi hidegebbnek mert hidegebbnek érzi és kész.Amúgy nem azt kérdezte ,hogy az alapján amiből megálapítja miért úgy van hanem,hogy miből állapítja meg.
2012. aug. 28. 16:27
 5/10 anonim ***** válasza:

"miért érzi hidegebbnek mert hidegebbnek érzi és kész"

Ha ezt írtad volna, nem is javítalak ki, de te ezt írtad:

" üveg hidegebb marad ha pl. beviszed a szobába."

A kettő között nagy a különbség, ráadásul ez utóbbi még nem is igaz.

Mindazonáltal amire célozni akartál tényleg alkalmas a kérdés megválaszolására, csak rosszul írtad le.

2012. aug. 28. 16:46
 6/10 anonim ***** válasza:
Reméltem,hogy a kérdező érti mire gondolok.Amúgy úgy értettem csak rosszul fogalmaztam meg.
2012. aug. 28. 18:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Jól körbejártuk a témát, szerintem megértette... :D
2012. aug. 28. 20:31
 8/10 A kérdező kommentje:
nagyjából én is tudom ezeket, de minden viszonyítás kérdése, és sokféle műanyag van. Konkrétan nekem egy opálos nem standard villanykörtém van, és nagyon gyanús, hogy nem üvegből van, és szeretném kideríteni.
2012. aug. 28. 21:30
 9/10 P.Pityu ***** válasza:

Villanykörte szerintem biztos hogy üveg.

Probáld megkarcolni,ha sikerül akkor műanyag.

2012. aug. 29. 15:46
 10/10 anonim ***** válasza:

Vagy műanyag villanykörte. - de ez nem EU szabvány ellenes 220-240V-osban, - ha kisebb feszültségű akkor meg gyakori.

Koc-koc - ha óvatosan megkocogtatod, a hangja elárulja.

2012. szept. 8. 02:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!