Konyhában a strangban fölszálló műanyag csövek körüli réseket kitömíthetem purhabbal?
Az a baj hogy a purhab meg egy idő után porlani fog.
Ha nagy a hézag inkább tömd ki keményre gyúrt papírral szinte a födém síkjáig, azután kend ki az utolsó fél centit szilóval.
Gondolom panel/társasház.
Nagyszerű a szagmentesítésre az ötlet,de ha csőtörés/leáztatás lesz ugyanezen vizes strangon (feletted),,akkor ott így a víz sem tud tovább folyni lefelé és szépen a lakásba folyik be a víz.
Úgyhogy azért meggondolnám a 100%-os födém lezárást.
és először a szellőzést nézném át.
Pur-hab jó lelet, ha nem éri fény, mert ott idővel elporlad.
Nem csak a felszálló csöveken érkezik a kajaszag, hanem a szellőző kürtőn keresztül is,(konyhában) aminek minden egymás feletti lakásban van leágazása. Eredetileg a szellőző-kürtőn keresztül kellene távoznia a szagoknak, amit motoros ventillátor szippant ki a tetőn keresztül, amennyiben működik az elszívó. Ha valamelyik kedves szomszéd plusz elszívót tesz a konyhájába és azt beköti ebbe a központi kürtőbe, ami végigmegy a házon, akkor nem sokat lehet tenni, mert benyomja a felette lévő lakásokba a szagot. Ha a tetőn működik a központi elszívó, akkor is.
Én annak idején leragasztottam ezt a nyílást, mert a kilencedikre jött fel a kínai albérlő-szag, aki a földszinten lakott. Ez még a kilencvenes években volt, most már a kínaiak házakban laknak és nem albérlők a panelban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!