Késleltető elektronika, megoldható valahogy egy időrelével, hogy egy fűtési keringető szivattyú a termosztát lekapcsolása után még fél-egy percig járjon?
Nem vagyok egy szakképzett elektronikai szakember, de én nem látom elvi akadályát. Hisz létezik olyan időrelé, ami fix tápot is kapva a vezérlőbemenet lekapcsolása után X ideig még továbbítja a tápot a kimenetre, utána lekapcsol.
Vaterán árulnak is ilyen időrelét, levelezésbe is kezdtem ez ügyben az eladóval, de nem igazán értem a válaszait.
Meg lehet (azzal is) oldani, de a helyedben a beszerelését és beállítását rábíznám egy hozzáértőre, aki tisztában van legalább az "alap" dolgokkal.
A hozzáértés nélküli "barkácsolás" lehet, hogy működik egy ideig, de az élet- és vagyonbiztonság többet ér, mint néhány megspórolt ezres.
Igen sokan használnak ilyen cuccot. Kikapcsolás késleltetőre van szükséged (offdelay) időzítő.
Bekötöd a tápját A1-A2 plussz az időzítő bemenetére az indító feszültséget. És hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!