Fúrásba hogy kezdjek bele?
Szerintem kérd meg egyik férfi ismerősöd hogy segítsen.
-A falban lehetnek vezetékek először is győződj meg róla hogy ott nincs vezeték ahova fúrni szeretnél. Kis dobozok fönn a plafon közelében utalnak rá merre mennek a vezetékek, de vannak vezetékkereső készülékek is.
-Valahogy ki is kell jelölnöd hol lesznek a lyukak, Vonalzó, madzag...leméred a polcon a lyukak távolságát előre, és a falon ceruzával be ikszeled a helyét, lehetőleg vízszintesen, oda ahol a polcot szeretnéd, belekalkulálva azt is hogy a felfüggesztő lyukaknál maga a polc felület lejjebb fog esni.
-Na innen kezdve én is bizonytalan vagyok a tipli méretével egyező vagy kicsit kisebb fúrót kell-e választani (semmiképp sem nagyobbat).
-Viszont az anyag sem mindegy hogy mit fúrsz. A vasbetont nagyon nehéz, azzal ne próbálkozz (panellakásban) csak ha nagyon muszáj, oda nagyon erős ütvefúró kell akkumulátorossal az életbe ki nem fúrod.
Téglásba salakbetonba mehet.
-És a kiválasztott fúró hossza sem mindegy a fal vastagságához képest. Gondolom nem akarsz átfúrni a falon mondjuk a szomszédba, főleg hogy a másik oldalon leütheti a vakolatot.
Szóval a falra merőlegesen tartod a fúrót a kijelölt X nél és nyomod neki.
Nagy vonalakban kb ennyi.
Én is magam végzem, nem oylan nehéz, ehhez nem kell a szomszédot hívni.
Bigyázz, ne legyen elektromos és vízvezeték ott a falban(ezt nyomon kell követned)
A fúrófej akkor legyen, mint a tipli (hat millimétereshez hatos)
Jelöld be a helyét ceruzával, kis szöggel lyukaszd meg egy kicsit a falat, majd vízszintesen nyomd oda, és hadd szóljon.
Ha nem megy, nyomd erősebben. Amíg be nem ér a fúró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!