Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mikor kell kéményseprö szakvél...

Mikor kell kéményseprö szakvélemény turbos kazánnál?

Figyelt kérdés
2012. máj. 7. 18:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Első üzembehelyezésnél, ha lakhatási engedélyhez kell.

Tulajdonképpen nem is "szakvélemény" kell, hanem "kéményvizsgálati jegytőkönyv", hogy a kémény használható-e gázkészülékhez.

2012. máj. 7. 18:57
 2/6 anonim ***** válasza:
jav: jegyzőkönyv
2012. máj. 7. 18:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha kéménybe kötött, akkor egyértelmű, hogy kell. Ha parapetes, akkor nem kérik.Legalábbis nekünk nem kellett.
2012. máj. 7. 19:26
 4/6 anonim válasza:
Mindig kell, bár én úgy csináltattam meg a kazánt és fűtésszerelést, hogy nem kértem senkitől semmilyen véleményt. A szakvélemény csak arra kell, hogy béleld ki valami fémes nem-tommivel a kéményt, és vastagon fizess! És ha földszinten laksz, akkor végig ki kell béleltetni. Szóval kell nekik a lóvé. Én magas földszinten laktam, nem kértem én senkit senkitől, én égetem ki a lyukat évente 1-2 alkalommal, és még a kéményseprőket sem engedem be, mert mindig olyan disznóólat csináltak, hogy 2 napig csak a kormot takiztam. Elegem lett belőlük. De jövőre állítólag büntetik azokat, akik nem engedik be a kéményseprőket. (A ház 4 emeletes volt, fölöttem is fél év múlva beszereltek egy ilyen kazánt, azok se kértek sehonnan semmit.) A lényeg az, hogy ne tudják a szomszédok, különben feljelenthetnek.
2012. máj. 11. 13:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Kéményseprő szakvélemény nélkül nem lehet üzembe helyezni a gázkészüléket. Ha ezt mégis megteszed, akkor minden következmény a tiéd. Azaz hülyegyerek magára gyújtja a házat a kazánoddal, tűzhelyeddel, konvektoroddal, stb. akkor Te is ott ülsz majd a bíróságon. Ha a készülék hibájából bármilyen probléma adódik (tűz, ázás, füstgázmérgezés, a ház energetikai besorolásának negatív változása, stb...) szintén Téged vesznek elő. De az kétségtelen, hogy a kéményseprők nem igazán kedveltek. És ez nem véletlen.

De, ha a kazánnak "saját" bevizsgált kéménye van nem kell. Ha parapetes, szintén nem kell. Egyébként kb. évente változik a rendszer. Ráadásul területenként (megyénként) más és más lehet a helyzet. Azaz a totális dilettantizmus párosul a korrupcióval és az alulfizetett kevés (és egyre fogyó) szakembergárdával. Welcome To Hungary!

2012. máj. 29. 19:30
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm
2012. máj. 30. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!