Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Építési és felújítási munkákbó...

Építési és felújítási munkákból származó hulladékkal mit lehet csinálni, hova lehet vinni?

Figyelt kérdés

Tehát nagy belső felújítás volt, szobafestés és minden hozzá kapcsolódó kőműves és festői munka. Legtöbb mennyiséget a lehullott régi vakolat teszi ki, és hasonló törmelékek.

Van vagy 6 zsákkal, és nem tudunk vele mit kezdeni. Háztartási hulladék közé mégsem illik tenni, lomtalanításkor pedig nem viszik el. Akkor hova tegyük? Van valami gyűjtő telep ezekre? És ha van, őket ki lehet hívni, hogy elvigyék? (Mert autónk sincs, hogy messzebbre vigyük...) Mások mit csinálnak ilyesmivel?

2012. máj. 3. 20:45
 1/10 anonim ***** válasza:
Mi konténert rendeltünk és elvitték az igaz hogy pénzbe kerül de más lehetőség nincs ilyenkor.
2012. máj. 3. 20:52
 2/10 A kérdező kommentje:
Konténerről már hallottam, be hát nekünk nincs annyi mennyiség, hogy megérje azt hívni. Valami megoldás pedig csak kéne. (Nem tudom miért nem szerveznek sittbegyűjtést, mint ahogy a szeletív hulladékért is külön jönnek...)
2012. máj. 3. 21:01
 3/10 anonim ***** válasza:

hívd fel a helyi köztisztasági céget! (nem írtad, h melyik város...)

Ők fognak megoldást kínálni.

2012. máj. 3. 21:13
 4/10 anonim ***** válasza:

Nálunk lehet vásárolni emblémával ellátott zsákot is (a köztisztaságért felelős cégtől), abban a kuka mellé téve is elszállítják.

De tényleg az a legegyszerűbb, ha felhívod őket.

2012. máj. 3. 21:57
 5/10 anonim ***** válasza:

Mi beraktuk a háztartási hulladék közé, igaz csak 3 zsák lett. Néhány hét alatt elfogyott.

Tudom, hogy nem illik, de sajna nem volt keret az elszállíttatásra, így is 15 ezret elvitt a felújítás, pedig csak a falakat javítottuk ki és a kapcsolókat, konnektorokat cseréltük :S

2012. máj. 3. 22:42
 6/10 anonim ***** válasza:

Néhány lehetőség:

Elkéred a Tűzépen annak a fuvarozójuknak a telefonszámát, akinek kisebb kocsijai is vannak (pl.Multicar) és rendelsz tőle egy fuvart a helyi szeméttelepre. Nálunk az ilyesmi fuvart 2-3000-ért vállalják. Annak a cégnek, akivel a háztartási hulladék szállításra szerződésetek van, kell lennie átvevő helyének is. Oda szállíttatod vele és ott az átvevő helynek kifizeted a hulladék lerakási díjat. Mivel zsákban van, így jössz ki a legkedvezőbben a dologból. De mi volt, hogy a kőművesnek fizettünk 2000 Ft-ot plusz a hulladék elhelyezési díjat és ő kivitte a telepre saját utánfutóval.

Nálunk az A.S.A. a szemétszállító cég, lehet tőlük is konténert rendelni, de aranyáron, kb. 30ezer egy konténer.

Illetve vannak kisebb cégek, akik a hirdető újságban hirdetik a konténer kihelyezést, azok az A.S.A.-nál jóval olcsóbbak, de még úgy is drágább, mint a Multicaros verzió.

2012. máj. 4. 08:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Bármilyen megoldást válassz csak ne vidd az erdőbe köszi!

első voltam

2012. máj. 4. 11:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Itt: [link] 1 Ft/kg, legális, papírt is kapsz róla.
2012. máj. 4. 13:00
 9/10 anonim ***** válasza:

1. Vannak szemétlerakó telepek ahol évente bizonyos mennyiségű hulladékot ingyen átvesznek.Személyi igazolvány és lakcímkártya kell. Csak el kell vinned valahogy.

2. A háztartási hulladék közé berakod apránként és lassan elkopik a zsákból.

3. Kiviszed a határba és lerakod :D

4. Porrá zúzod és a port elfújja a szél :D

2012. máj. 4. 13:46
 10/10 A kérdező kommentje:

Hát köszi minden infót! Ezek alapján arra jutottam, hogy rakosgatjuk még egy ideig az udvaron, mert ha nem is ennyi, de kis mennyiség még fog hozzá hamarosan termelődni. Aztán amit lehet felhasználunk belőle járdajavításkor, és ha már mindennel kész vagyunk, akkor elkezdek érdeklődni a szemétszállító cégnél, hogy legalább egy telep címet mondjanak. Maximum feladok egy hirdetést, hátha valaki kocsival elszállítaná oda.

Erdőbe természetesen nem tolom, hisz megrögzött természetjáró vagyok, és tudom milyen gusztustalan a sitt is az erdőszélen...

A porítás és a széllel való eltűntetés vicces megoldás! :-) Csak az a baj, hogy nem szeretném, ha tiszta por lenne kívülről a ház, meg a kertnek sem tenne jót a por... :-)

2012. máj. 4. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!