Gipszkarton fal közepéből szeretnék kivágni egy darabot. Hogyan lehet ezt véghez vinni? (Részletek lent).
A gipszkarton részt középről szeretném eltávolítani és a helyére olyan üveget tenni, amin keresztül kívülről a szobába nem látni be, de a lényeg, hogy a szobából kívülre természetes fény kerüljön.
A szoba 12 nm, a kis előtér pedig talán van 4.
Hol találok infót arról, hogyan lehet ezt kivitelezni és mire kell odafigyelni?
Köszönöm a segítséget!
Ilyen üvegről mg nem hallottam de elképzelhető hogy meg lehet csinálni.
A gipszkartont egy szikével is ki lehet vágni. Arra figyelj hogy ne az illesztésnél vágd meg.
Ha tudod hogy milyen távolságra vannak egymástól a profilok vagy a gipszkarton lap méreteit tudod akkor nincs nehéz dolgod.
Szikével is meg lehet oldani, igaz nehezebb.
Vezetékkel nem lehet gondod mert a villanyszerelők vagy felül vagy alul viszik a vezetéket, én még olyat nem láttam hogy középen. Kapcsoló, konnektor fölött ne fúrj, mert lehet hogy felülről hozták a vezetéket, sőt a közelében jobb ha nem fúrsz egyáltalán.
Ha a szikés megoldást választod, ami hosszadalmas lehet, akkor szinte 0 az esélye hogy belevágsz valamilyen vezetékbe. Dekopír fűrésznél már óvatosabb legyél.
Egy festő vagy egy gipszkartonos simán ki tudja vágni a lyukat, de igazából bármilyen építőipari szakember meg tudja csinálni.
Vezetékkel nem lehet gondod mert a villanyszerelők vagy felül vagy alul viszik a vezetéket, én még olyat nem láttam hogy középen.
Én már láttam gazdagon ilyen megoldást.
Egy villanyszerelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!