Átfesthetem a biciklim?
Mit gondoltok ha van egy sima mezei biciklim kék akkor átfesthetem itthon magamnak ha igen hogy?
Bocs tiszta amatőr vok...
akkor izguljunk együtt...
én h vok a barkácsoláshoz de nagyon érdekel
Az engedélyt megadom. :)
Na, azt hiszem, először csiszolt le róla a régebbi festéket, amennyire csak tudod, aztán zsír és portalaníts, és utána festék spray segítségével vidd fel az új réteget. Ne vidd túlzásba, mert folyik.
Az öcsém így csinálta, 10 éves. :)
(Gyorsan száradó, időjárásálló műgyanta lakk, DUPLI-COLOR, obi)
előző megoldás a jó, hogy valamit írjak is:
-Totál szedd le a festéket róla, a rozsdára is figyelj, ott ugyanis lejön a festék.
-Amit nem akarsz hogy festékes legyen azt vagy újsággal, vagy amit javaslok, maszkolószalaggal(nem nagy pénz) ragaszd le. A lánc és hasonló mozgó alkatrészeknek még csak a közelébe se menj festékszóróval, azokat előtte szedd le(érdemes ilyenkor átnézni a váltót, satöbbi, ha már lent van, és felrakás után is ellenőrizz mindent.
-akaszd fel valahová, és fújd le, hagyd száradni minimum egy éjszakát
-a jó fény érdekében használj valamilyen lakkot, a legjobb ha megkérdezed a boltban, biztosan segítenek neked választani(festéket is).
Szerintem ne fogj bele.
1. Ha mindent normálisan megcsinálsz, majdnem annyiba kerül, mint egy új váz.
2. Gondolom nem vagy jártas kerékpár-szerelésben. Tehát darabokra kéne szedni a járgányt egy szerelővel. Összeszerelve nem lehet rendesen festeni. Ha festék jut a hajtómű csapágyazásába, akkor cserélni kell.
3. Gondolom nem rendelkezel elektrosztatikus porfeső kamrával és kemencével. Nem tudsz gyári minőségű festést otthoni eszközökkel kivitelezni. A festék hamar le fog pattogzani.
4. Fémtisztára le kellene csiszolni a vázat, zsírtalanítani, glettelni, csiszolni, alapozni, majd fedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!