Házi vízmű építés. A "sima", vagy a gumibetétes tartályt válasszam?
Építem a hidrofórt. 50,vagy 80 literes tartállyal(még nincs eldöntve).
A fent említettek közül melyiket...és miért?
itt van mindkét fajta, ha ilyet keresel:
Gyerekek,fordítva fogtátok a lovat a szekér elé ! Ha inni,vagy főzni akartok abból a vízből,nem mindegy,hogy milyen minőségű a víz? A gumimembrános tartály nagy előnye,hogy a víz a fémmel nem érintkezik.Ha csak nem rozsdamentes lemezből van a tartálytok,nézzétek meg pár év múlva,hogy mi minden van benne,és azt isszátok meg !
Én is először bojler tartályt használtam,tapasztalatból beszélek.Szivattyút pedig csak teljesen rozsdamentes kivitelút vegyetek,az olcsóbbal csak mérgetek lesz. A legjobb a Grundfos,drága,de szuper.
Tartály egy normál házi vízműhöz ,elég kb.30-50 literes+egy nyomáskapcsoló+egy mágneskapcsoló,ami a szivattyút ki-be kapcsolja.Normál kapcsoló nem jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Induktív terhelés van.ami beégeti a kapcsolót!
A gyárilag gyártott hidrotartályokat azok mind gumimembránosak,azzal különbséggel hogy az egyik tipusba cserélhető a gumimembrán mig másik tipusban fix Illetve vanegy harmadik tipus is az ugyan membrán nélküli de a gond az vele hogy egyrészt acél készül másrészt nincs felületkezelve a tartály belseje igy idővel szét fog rohadni belülről, és ha ivóvizestartálynak használnád akkor 4-5 év múlvai ihatod belőle a rozsdás vizedet Azt valószinűnek tartomm hogy inoxból ill rozsdamentes acélból nem gyártanank membrán nélküli hidro tartályt csak acélból de az szétrohad oszt viheted a vastellepre a belülről szétrohadt acél tartályodat.Ha membrán nélküli ivóvizes hidro tartályt akarsz akkor próbáld meg náluk
Ők értenek hozzá és le fogják gyártani neked mivel egyrészt profik
másrészt meg kb 25 éve gyártanak saválló hidrofor tartályokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!