Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Házi vízmű építés. A "sima",...

Házi vízmű építés. A "sima", vagy a gumibetétes tartályt válasszam?

Figyelt kérdés

Építem a hidrofórt. 50,vagy 80 literes tartállyal(még nincs eldöntve).

A fent említettek közül melyiket...és miért?

2012. márc. 11. 21:52
1 2
 11/17 anonim válasza:

itt van mindkét fajta, ha ilyet keresel:

[link]

2012. aug. 12. 16:17
 12/17 anonim válasza:

Itt nagyon sokféle van:

[link]

és a kérdés eldöntésében is segítség lehet

2013. febr. 27. 23:01
 13/17 anonim válasza:

Gyerekek,fordítva fogtátok a lovat a szekér elé ! Ha inni,vagy főzni akartok abból a vízből,nem mindegy,hogy milyen minőségű a víz? A gumimembrános tartály nagy előnye,hogy a víz a fémmel nem érintkezik.Ha csak nem rozsdamentes lemezből van a tartálytok,nézzétek meg pár év múlva,hogy mi minden van benne,és azt isszátok meg !

Én is először bojler tartályt használtam,tapasztalatból beszélek.Szivattyút pedig csak teljesen rozsdamentes kivitelút vegyetek,az olcsóbbal csak mérgetek lesz. A legjobb a Grundfos,drága,de szuper.

Tartály egy normál házi vízműhöz ,elég kb.30-50 literes+egy nyomáskapcsoló+egy mágneskapcsoló,ami a szivattyút ki-be kapcsolja.Normál kapcsoló nem jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Induktív terhelés van.ami beégeti a kapcsolót!

2014. jún. 13. 21:24
 14/17 Zsolle válasza:
Nekem is lufis volt 24 literes, de amikor megláttam hogy egy nyomorult gumidarab mennyibe kerül bele, vettem inkább egy saválló 50 literes borsodi söröshordót, aztán tavasszal felfújom és kibírja következő évig.Nem kell abba gumi sem. :)
2015. máj. 20. 08:38
 15/17 anonim ***** válasza:
sztem jó az acél tartály is csak be kell szerelni egy vizszűrőt a csap alá ha valaki inni (is)akarja a fúrt kútvizét
2017. jún. 28. 18:03
 16/17 anonim ***** válasza:
vagy akár egy ozmózisszűrőt az isjó. boyler helyett meg mind csaphoz átfolyós vizmelegitőt kell rakni oszt .Akkor nem poshad bele a boylerbe a viz
2017. jún. 28. 18:05
 17/17 anonim ***** válasza:

A gyárilag gyártott hidrotartályokat azok mind gumimembránosak,azzal különbséggel hogy az egyik tipusba cserélhető a gumimembrán mig másik tipusban fix Illetve vanegy harmadik tipus is az ugyan membrán nélküli de a gond az vele hogy egyrészt acél készül másrészt nincs felületkezelve a tartály belseje igy idővel szét fog rohadni belülről, és ha ivóvizestartálynak használnád akkor 4-5 év múlvai ihatod belőle a rozsdás vizedet Azt valószinűnek tartomm hogy inoxból ill rozsdamentes acélból nem gyártanank membrán nélküli hidro tartályt csak acélból de az szétrohad oszt viheted a vastellepre a belülről szétrohadt acél tartályodat.Ha membrán nélküli ivóvizes hidro tartályt akarsz akkor próbáld meg náluk

[link]

Ők értenek hozzá és le fogják gyártani neked mivel egyrészt profik

másrészt meg kb 25 éve gyártanak saválló hidrofor tartályokat.

2017. júl. 5. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!