Házi vízmű építés. A "sima", vagy a gumibetétes tartályt válasszam?
Építem a hidrofórt. 50,vagy 80 literes tartállyal(még nincs eldöntve).
A fent említettek közül melyiket...és miért?
Gumimembránost (vagy gumibetétest) válaszd. A normál tartálynál a víz és a levegő egy helyen van, keveredik. Minden használatkor a vízzel együtt egy kevés levegő is távozik, mígnem kiürül a tartályból, és csak víz lesz benne.
A membránosnál külön van a víz és a levegő. Nem áll fent az a veszély, hogy elfogy a levegő.
Nekünk normál, 80 literes tartályunk van. Ha új kellene, egy kisebb membrános tartályt választanék. Kisebb tartálynál azthiszem többször kapcsol a szivattyú, viszont hamarabb jön a friss víz, gyorsabban elfogy ami a tartályban van. De a felhasználástól és még egy-két dologtól függ, hogy milyen tartályt választanék, és korántsem biztos, hogy jó lenne a választásom. Ez a 80L-es is csak állt egy ismerősnél, nekünk meg éppen jól jött, hogy nem kell venni. Egyébként panaszkodott rá, hogy gyorsan kifogy a levegő, és ezzel így vagyok én is.
Az előttem szóló leírta a tutit.
Nekem is 80literes betét nélküli tartályom van,két havonta kompresszorral kell bele nyomni levegőt.800wos szivattyú van van hozzá.
Vettem 2 éve 1 jó minőségűnek mondható házi vízművet.Azóta a 4. lufi van benne,persze az olcsó nem passzol bele csak a típus azonos drága.Amint kitavaszodik szerzek egy 120 literes Hajdu boyler tartályt és az lesz a pufferem.A levegő utántöltés és a mérés fent lesz kéznél nem kell az aknába mászni.A gumis szar megy a kukába.
Villszer
Köszi!
Az a helyzet,hogy a kis tartályosokról alapból lebeszéltek az ismerősök,ott tényleg "gumiproblémák" vannak.
Az 50~80 literesekről nem hallottam semmit.
w3dzz! Neked mekkora a problémás tartályod?
/Teljesen én állítom majd össze,most ásom az aknagödröt,a hétvégén falazok...vasárnap Mórahalmon kirakodóvásár...addig kel(lene) döntenem./
A 2-es vagyok.Valószínűleg kicsi,és tartállyal összeépített van neki. Az ismerőseim között (ezekbe a kicsikbe)már 4nek durrant el a lufi ,1nek elkopott a szivattyúba a műanyag kerék(vagy valami),1nek meg zárlatos lett.Ezeket a kicsiket felejtsd el.
Viszont a 2 ismerősömnek ez a kék színű nagy tartályos van(lehet hogy 120l-es )amibe benn a lufi.Szóval ezek jól működnek.
A 80 literes annyiból jobb, hogy a motor kevesebbszer indul be.
Ha aknába rakod a szivattyút a motornál szilózd ki, hogy a pára ne menjen a motorba, mert teljesen szétrohassza.
Az előbb írtam egy zárlatos motorról,na az járt így.
Sorkapcsot kellett rajta cserélnem.
Ha pincéd lenne ott jobb helye lenne a tartálynak, meg a szivattyúnak is.Az nem gond ha távolabb van a kút,mert nekem is vagy 10 méterre van a pincémtől.
Az ősszel vettem egy Elpumps 1500-w os bronzkerekes szivattyút az fogom majd berakni ez helyett a 800-vagy 900w os helyett. 2,5 bár nál már nem képes többet nyomni,mert műanyag a kerék benne.
Na ennyit tudtam segíteni.
Lufis-nem lufis? Ha kilyukad a lufid, levágod és lesz belőle sima. :-D
Nekem 36l-es lufis tartályom van már 14 éve, és ezalatt "rajtam kívül még semmi hibája nem volt. Azárt írom, hogy rajtam kívül, mert eleinte "mobil" módon használtam a kertben, és minden öntözés után leeresztettem-elpakoltam. Ennek aztán az lett az eredménye, hogy a tartály belső nyomása a lufit benyomta a torokba és idővel aztán ki is lyukasztotta.
Különben ha kilyukad bicikli ragasztóval gond nélkül befoltozható. Én is így használom már több mint tíz éve.
Megint a kettes vagyok!
Előző,azért ez nem működik minden tipusnál, mert volt olyan tartály ami lufi durranás után kb 3 hónap múlva kilyukadt.(kirohadt) HA inox a tartály akkor elhiszem hogy tovább is működik.
Kösz mindenkinek!
Vasárnap "mórán" vásár(Mórahalom),megyek,nézek egy 50...vagy 80 literest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!