Amikor még nem volt gipszkarton, akkor hogyan és mivel
építették be a tetőtereket?
A gipszkarton előtt üveggyapot,bazaltgyapot,fedésre ,fenyőlécet,farostlemezt használtak.A gipszkartonban nincs azbeszt.
2012. febr. 5. 14:02
Lambéria mag hasonlók.
Ha mindenhonnan tiltják ki az azbesztet, akkor hogy a csudába tartalmazhatna a gipszkarton???
2012. febr. 5. 14:32
3/11 A kérdező kommentje:
Van egyszer a törvény, az előírások, a józan ész és van a gyakorlat, a valóság :) Ha számítanának az előírások, akkor a hűtőgépekbe sem tennének új keletűen olyan gázt -ahonnan szivároghat, sőt szokott is, ami belélegezve halált okozhat, vagy bénulást, idegrendszeri károsodást stb. Pedig most nyilván te is azt fogod írni erre, hogy "az nem baj" :) Ennyit számítanak az előírások és a józan ész meg a többi. :)
4/11 A kérdező kommentje:
És a farostlemeznek van valamilyen hátránya tetőtéri beépítésnél? Gondolom, jobbak a hőszigetelő értékei, és feltételezem, hogy tartósabb is, meg ugye mégsem karton papír a fő alkotóeleme. :)
A farostlemez a toldásoknál elreped.Ilyen tetőtéri házban laktam régebben.
2012. febr. 5. 15:05
6/11 A kérdező kommentje:
Nekem gipszkarton tetőtéri beépítésem van, de minden toldásnál ujjnyi repedések szétválások keletkeztek, még soha életemben nem láttam ilyen borzalmat. Lehet, hogy a tetőgerendák vetemednek akkor, azok mozognak, mindegy mit tesz rá az ember?
Jól érzed.
Ha idővel elmozdulások keletkeznek az a dilatáció következménye.A megoldás erre a problémára ,hogy a tetőszerkezet és a borítólemez közé rugalmas közdarabokat,pl. gumituskókat kell beépíteni.A szigetelés pedig nem a burkolólemez dolga ,azért van mögötte a szigetelő anyag.
2012. febr. 5. 16:24
8/11 A kérdező kommentje:
Persze, tudom de minden számít. A farostlemez mégiscsak egy "komolyabb", strapabíróbb anyag mint a gipszkarton, nem? Árban van különbség?
Árakat itt neten is böngészhetsz,de a helyi építőanyag telepen a első kézből kapsz biztosabb infot.
2012. febr. 5. 20:05
Miféle "gumituskókat"úr isten!
Az a helyzet bárki csinálta a tetőteredet jól elkúrta.
A gipszkarton egy kiforrt technológia, minden helyzetre van megoldása.
Ha ujjnyi rések vannak a táblák között akkor az olyan "rászögejjük wazeg oszt jó lesz "technológia.
Van hozzá direkfüggesztő meg sok egyéb tartozék amivel 5,10cm távolságot kell tartani a fal ,vagy fa szerkezet között.(oda megy a szigetelés)
Ezek a tartóelemek (lemezek)biztosítják a gipszkarton diletációs mozgását.
Mutasd meg egy gipszkarton szerelőnek, lehet hogy tud segíteni.
2012. febr. 5. 21:13
Kapcsolódó kérdések: