Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Vályogházat akarunk szigetelni...

Vályogházat akarunk szigetelni kívülről Hungarocellel. Működhet? Ötletek? Csak olyanok válaszoljanak, akik értenek is hozzá!

Figyelt kérdés
2012. jan. 31. 22:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Még egy dolog eszembe jutott. Nem nedves a fal véletlenül? Mert a nedves fal jól vezeti a hőt, ergo rossz a szigetelése. Ha ilyen probléma áll fenn, akkor érdemes lenne előbb az alsó vízszigetelést megcsinálni, mert a szárazabb fal már önmagában jobban szigetel!
2012. febr. 1. 21:27
 12/27 anonim ***** válasza:
39%

"Mire alapozom az állítást?

Hiába hívják közepesen páraáteresztőnek, a gyártó cég sem ajánlja hogy páraáteresztőként tekintsünk rá."

Akkor magyarázza el valaki, hogy mit jelent a páraáteresztő kifejezés.

Mert ez egy elég szubjektív fogalom, nem? Egy fal rétegrendje esetén elég különböző a beton, a vályog, ill. a tégla páraáteresztő képessége, és a vastagság sem mindegy. A tégla pl. páraáteresztő? 38 cm tégla jobban átereszti a párát, mint 10 cm EPS?

Ránéztem konkrétan, és 30-50 cm vályogfal esetében 10 cm EPS páratechnikailag megfelelő rétegrend. Tehát lehet EPS-sel szigetelni. Kizárt, hogy emiatt kezdjen el nedvesedni a vályogfal, ugyanis a pára nem fog a szerkezetben lecsapódni. A pontos fal és szigetelés vastagság fényében lehet egyértelműen megmondani, de nehezen tudnék olyat esetet elképzelni, aminél ez megtörténhet.

Ezen túlmenően természetesen én is a kőzetgyapoton javaslom. Hiszen jobb. Csak sokkal drágább.

2012. febr. 3. 15:38
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Belátom.

A páraáteresztés tényleg szubjektív.

Egy csomó dologtól függ.

Minden házat egyedileg meg kellene vizsgálni ahhoz hogy pontosan ítélkezni lehessen erről a dologról.

Ezzel így semmi baj nincs, megértem az álláspontodat.

De viszont egy biztos.

5 hőszigetelő anyag gyártó cég alkalmazástechnikai oktatásán vetten részt az elmúlt években, többször is.(EPS,XPS,kőzetgyapot,üveggyapot gyártók)

De egy közös volt mindegyikben, egyik sem ajánlotta a sima EPS+vályogház kombinációt, még az EPS-t gyártó cég is maga ellen beszélt.(ez azért már jelent valamit)

Mióta kitalálták azóta természetesen kivételt képez a perforált(open) EPS.

Ők nem csak el tudták képzelni, hanem fényképekkel is illusztrálták.

Nem állították hogy minden vályogháznál problémák lesznek.

De alkalmazása túlzottan kockázatos, mivel a földfalak nagyon érzékenyek a vízre, a túl sok sem jó, de a túl kevés sem.

És én hiszek nekik,és bízom a tapasztalatomban.

Így én nem javaslom a sima EPS-t!

Üdv.

2012. febr. 3. 17:55
 14/27 anonim ***** válasza:
21%
19:46 Nem biztos, hogy hőszigetelés végett akarja szigetelni a házat. Sok helyen csak felületképzés miatt csinálják a szigetelést. Mi csináltunk már egy helyen, 5cm-es hungarocellel, felragasztottuk, bedűbeleztük, háló, glettelés és kőporozás. Ez nem fog lepotyogni a falról ellentétben a vakolattal+ védi a falat a víztől. Ilyen hülyeségről még nem hallottam, hogy átalakul sárrá a vályogfal és összeborul. Sok baromságot tudtok azért összehordani ezen az oldalon.
2012. febr. 4. 13:12
 15/27 A kérdező kommentje:

Elnézést kérek mindenkitől, hogy idáig nem reagáltam! Hőszigetelés miatt akarjuk szigetelni a házat, de hogyha ekkora jelentősége van akkor a vízszigetelés miatt is, mégha nem is sarasodásról van szó. Nagyvonalakban meg próbálom összefoglalni, hogy most hol is tartok ezzel az egésszel:

Nem kell, de lehet szigetelni. Viszont, ha mindenképpen szigetelni akarunk akkor táblás kőzetgyapottal és szilikát vakolattal tegyük. Ugyanakkor fontosabb arról gondoskodni, hogy sehonnan se kapjon nedvességet a fal. Jól értettem? Köszönöm!

2012. febr. 5. 09:32
 16/27 Richie66 válasza:
28%
Nálunk is ez volt a probléma, nem tudtuk hogy hogyan oldjuk meg! Egy építőiparban dolgozó ismerősöm azt mondta hogy vályogháznál csak belülről szabad szigetelni! pl:gipszkarton alá! mert így tud kívülről szellőzni a fal!
2012. febr. 6. 09:42
 17/27 anonim ***** válasza:

Már sokadjára írok:)

Mint korábban is írtam, van más lehetőség is szigetelésre. A megszokott szálas-EPS körből kilépve ilyennel is lehet próbálkozni

[link]

Eddig nem találtam meg a nevét, most akadtam rá.

2012. febr. 6. 12:56
 18/27 anonim válasza:

Kedves "5. hozzászóló", nálad a pont!!!

Az én házam vájog, felújítottam s.k. Ha kell (márpedig a mai energetikai felfogás mellett miért is ne kéne??), akkor kőzetgyapot, viszont húzós az ára. Egyébként a födém külső szigetelése nagyon fontos. A gipszkarton -ha nem lakott helység és nincs teljesen kifűtve- bepenészedik! A vájog nem jó hőszigetelő, hanem nagy a hőtehetetlensége. Lassan hül és lassan melegszik fel, ennek vannak árnyoldalai. Egyébként annál jobb a hőszigetelése, minél több a törek benne -ez pedig lutri, ha csak nem az őseid építették a házat...

2012. márc. 12. 19:52
 19/27 anonim válasza:
Elnézést, 6-os válaszoló!!!
2012. márc. 12. 19:53
 20/27 anonim ***** válasza:

Nekem is vályogházam van!

Sajnos mikor építették kihagyták a vízszigetelést, ráadásul mikor beköltöztünk tapéta volt a falakon. Mit ne mondjak nedvesebb időben kb 80 cm magasra feljött a vízesedés...

Egy építész barátom tanácsára tapéta le, a ház alá pedig utólagos vízszigetelés. Azóta KOPP-KOPP-KOPP/két kézzel:)/ csont száráz minden. ez 2 éve volt.

valahol megvan még a telefonszáma annak aki csinálta, ha érdekel megadhatom

2012. márc. 17. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!