Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fa házikóra kell ép. Engedély?

Fa házikóra kell ép. Engedély?

Figyelt kérdés
Ha az udvarba építek magamnak egy 5x5 faházat egy betonalapra,de úgy hogy nem fixen álló hanem telepíthetős.:)
2012. jan. 30. 20:30
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

És ez a bejelentési kötelezettség után kell fizetni?

Bemegyek szólok és kész vagy kapok róla valami papírt vagy alá kell írni valamit?

2012. jan. 31. 08:26
 12/24 A kérdező kommentje:
Na most akkor kinek higgyek, most komolyan? Egyébként nekem is azt mondták hogy építsem meg, a kutyát nem érdekli az a kis faház, csak gondoltam azért nem úgy megy az, ezért fordultam hozzátok segítségért.
2012. jan. 31. 18:45
 13/24 anonim ***** válasza:
85%
Bejelentési kötelezettség: írsz egy levelet az építésügyre, hogy megkezdted egy ilyen és ilyen nem engedélyköteles épület építésést. Feladod ajánlva, és kész!
2012. jan. 31. 19:09
 14/24 anonim ***** válasza:
57%

Ha úgy gondolod, hogy nem szabályos az építés, mondjuk a beépítési százalék ezzel a 25 m2-tel már nagyobb lenne a megengedettnél, vagy túl közel kerül a kerítéshez, stb., akkor ne jelents be, hanem mond rá, hogy hulladék tároló.

Nyáron utánaolvastam, és van egy kis joghézag ebben a faház dololgban, mert a fa hulladéktároló nem engedély köteles és nem bizonyítható, hogy nem annak szántad.

Ha minden rendben jogilag, akkor készíts egy skiccel, menj be az építési hatósághoz, kérdezz rá, de ők 100%, hogy azt fogják mondani, hogy bejelentési vagy építési engedélyköteles. Az pedig fizetős, meg kell terveztetni, illetékbélyeg, stb.

Mérlegelj, mi a jobb és egyszerűbb neked!

2012. jan. 31. 21:36
 15/24 A kérdező kommentje:
Értem ez egész jó ötlet.Köszi megy a +
2012. jan. 31. 22:00
 16/24 anonim ***** válasza:
51%

Amit a 15. válaszoló írt (bejelentés és engedély nélkül) az létezik, de max. 10 nm-ig. Te viszont 25 nm-t akarsz építeni, ami bejelentés köteles. Nyugi nincs illetéke, csak egy levél (90 Ft) és kész. A bírság jóval több, mint egy levél díja...

Aki nem hiszi járjon utána:

[link]

2012. jan. 31. 22:32
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Minden aminek betain az alapja, arra kell enegedély.
2012. febr. 1. 14:28
 18/24 anonim ***** válasza:
26%

betain=Beton

(ezt nem tudom, hogy sikerült leírnom így)

2012. febr. 1. 14:29
 19/24 anonim ***** válasza:
46%

Nincs igazatok, építőmérnök vagyok....mondom, hogy a szeméttároló a kiskapu! Vagy van beton alapja, vagy nincs, mindegy, hogy mekkora, hézagos a jogszabály.

Amúgy a beton építmény is csak a terepszint fölötti +1,00 m fölött engedély köteles.

Hosszú vitába bocsájtkozhatnánk, de nem érdemes, míg nem szabályozzák le rendesen, mindig lesznek kiskapuk:)

2012. febr. 1. 21:17
 20/24 A kérdező kommentje:
Én mindenkinek hiszek srácok, de egy építészmérnök könnyebben nyomon követi ezeket a dolgokat az tény. Nyilván találkozott már pár emberrel akik /kiskapukkal/ szeretnének házat építeni:)És ha jön egy ellenőr és megkérdezi hogy egy hulladéktárolóban mit keres egy komplett háztartás?Mondjam azt hogy mindent kidobtam?:DD
2012. febr. 1. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!