Fa házikóra kell ép. Engedély?
És ez a bejelentési kötelezettség után kell fizetni?
Bemegyek szólok és kész vagy kapok róla valami papírt vagy alá kell írni valamit?
Ha úgy gondolod, hogy nem szabályos az építés, mondjuk a beépítési százalék ezzel a 25 m2-tel már nagyobb lenne a megengedettnél, vagy túl közel kerül a kerítéshez, stb., akkor ne jelents be, hanem mond rá, hogy hulladék tároló.
Nyáron utánaolvastam, és van egy kis joghézag ebben a faház dololgban, mert a fa hulladéktároló nem engedély köteles és nem bizonyítható, hogy nem annak szántad.
Ha minden rendben jogilag, akkor készíts egy skiccel, menj be az építési hatósághoz, kérdezz rá, de ők 100%, hogy azt fogják mondani, hogy bejelentési vagy építési engedélyköteles. Az pedig fizetős, meg kell terveztetni, illetékbélyeg, stb.
Mérlegelj, mi a jobb és egyszerűbb neked!
Amit a 15. válaszoló írt (bejelentés és engedély nélkül) az létezik, de max. 10 nm-ig. Te viszont 25 nm-t akarsz építeni, ami bejelentés köteles. Nyugi nincs illetéke, csak egy levél (90 Ft) és kész. A bírság jóval több, mint egy levél díja...
Aki nem hiszi járjon utána:
betain=Beton
(ezt nem tudom, hogy sikerült leírnom így)
Nincs igazatok, építőmérnök vagyok....mondom, hogy a szeméttároló a kiskapu! Vagy van beton alapja, vagy nincs, mindegy, hogy mekkora, hézagos a jogszabály.
Amúgy a beton építmény is csak a terepszint fölötti +1,00 m fölött engedély köteles.
Hosszú vitába bocsájtkozhatnánk, de nem érdemes, míg nem szabályozzák le rendesen, mindig lesznek kiskapuk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!