Milyen gyors és olcsó megoldások vannak vizes falra? Most lett felújítva a lakás, de a fal 1-2 helyen eléggé vizes és a festéken is átütött.
Attól függ, hogy mitől vizesedik(páralecsapódás, csőtörés, falra csurgó víz, rossz vízszigetelés). Mindre más a megoldás.
A probléma okát tudja?
Gyorsat tudok mondani, de olcsót nem. Bár olcsóbb, mint ha acéllemezt sajtoltatnál, és egyszerűbb is.
Az utólagos injektálás sztem olcsóbb egy kicsit, mint az acéllemezes történet.
Már mástól is kérdeztem, de az hogy van annál, ha a falban csövek vannak? Víz, elektromos vezeték, stb. Abba is besajtolja a lemezt??:)
Már bocsánat, de építőmérnökként azt kell mondanom, hogy az injektálás is jól működik. Miféle hókuszpókuszról beszéltek? A vegyi injektálást a metró, és hasonló projektekben alkalmazzák!!!
Természetesen mindennek vannak előnyei, és hátrányai is. AZ acéllemeznek pl. a már említett hátránya, hogy a csövekkel nem tud mit kezdeni. Hiszen hiába tudja, hol a cső, nem tudja kikerülni a lemezzel! Továbbá az, hogy nem olcsó. Illetve, mint az előttem szólók mondják, lehet olcsó: csak meg ne kérdezze valaki a műszaki tartalmat!!! Mert az tuti, hogy ennyiért maximum otthon hajtogatott horganylemez jöhet szóba, ami a hajtogatás következtében máris ki van téve a rozsdásodásnak, pár év és szétrohad.
Mindennek megvan a maga helye.
Talajnedvességre, kapilláris nedvességre nem feltétlen kell acéllemez. Víznyomásra nem jó a kapilláris nedvesség elleni szigetelés. A bitumenes lemezből van elég sok fajta: a "kátránypapír"-t el lehet felejteni, mert a hordozórétege elbomlik, továbbá már akkor eltörik, amikor a tekercset kiterítik!!! Mindenképpen modifikált lemezt kell használni. Vagy PVC, ill. egyéb műanyag lemez behúzása is jó megoldás.
Egy jó minőségű, tanúsított(WTA a német műemlékvédelmi tanúsítvány) injektáló anyag nem lehet rossz, és viszonylag olcsó. Kapilláris nedvességre jól használható.
Az Aquapol, és barátai, mint a bohóckodás tetőfokai: na azt el kell felejteni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!