Villanybojler bekötése?
Sziasztok.
Ma villanybojlert vízkőtelenítettem.
Annyira el volt vízkövecsedve, rozsdásodva, hogy ki kellett cserélnem az alját vagyis pontosan nem tudom, hogy hívják amibe belemegy a fűtőszál.
Szóval ezen a talpon nincs test csavarnak lyuk.
Azt mondta a boltos, hogy úgy is jó ha csak rá teszem valamelyik felfogó csavarra.
Így tettem.
Végülis az lenne a kérdésem, ogy nem-e gond ha ez így van?
Ha hajdu bojlerről van szó akkor az új alaplapon nem találsz kötőhelyet csak 1 sülyesztett furatot. Ha a bekötő sorkapcsot 12 órára nézed ez a furat kb 2 óra körül van.Beleraksz 1 db M5x20-as csavart lekontrázod és kész is.Ezzel a csavarral egy vonalban kell lenni 2 acél lemez fülnek a külső és belső borításról ezeket kell először bekötni majd a fűtőbetét földelését utána a hőfokszabályzóét majd végül a hálózat földje következik.
Ha nem így csináltad valamely fém rész földelés nélkül marad.
Villszer.
Figyi, így nem tudom mit írsz..
Igen hajdu.
Nálam nem a fűtőszáltól hanem a termosztátról jön a földelés.
Az alaplapra kettő csavar a hatból fog fel egy fém lapot aminek a végére a bojlerből kilógó acélos kis lapocskák hajlanak rá. Itt a ráhajlásnál fogja oda egy ötös csavar a földelést. A földelésből jön ki még egy szál földelés és a falból is.
Ezt a kettőt kötöttem én a külön álló lapocskát felfogó egyik csavarra.
Valahogy így kell ahogy mondod, de legközelebb mielőtt szétszeded csinálj róla egy fényképet, és nem lesz ilyen gondod.
Köszi.
Végülis bár nem fotóztam, primitíven de leírtam mindent és össze is raktam.
Annyi a bibi. hogy ezen az alaplaplapon nincs test csavar.
Lényegébe csak ez zavar, hogy én így az egyik felfogó csavarra tettem a testet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!