Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Villanybojler extrém mennyiség...

Villanybojler extrém mennyiségű vízkőképződéssel minden évben! Milyen utólagos átalakítással lehetne megelőzni?

Figyelt kérdés

Az állandómágnesenben nem igazán hiszek.

A hálózati áramról impulzusszerűen működő cuccokról csak az eladóik beszélnek és gyors átfolyásnál ez sem hiszem, hogy elég hatásos.

A tartályba elhelyezett "ökogolyó" is bohóckodásnak bizonyult.

Most azon töröm a fejem, hogy hegesztek a fűtőszál köré egy kiegészítő tartályt, hűtőbordákkal a hőleadásért és ezt külön dezstilláltvízzel töltöm meg. Természetesen tágulási tartállyal-idommal kiegészítve. Csak még azt nem tudom, kívül vagy belül helyezem-e el a tágulási egységet?

Ki csinált már ilyet, kinek van jobb ötlete?

(Végső megoldás a réz-spirálcső beépítése lesz, mint hőcserélő, de csak ha már lesz napkollektor is, ami hajtsa...)És addig?

2011. febr. 13. 13:23
 1/8 anonim ***** válasza:

vegyél bele nagyobb anódot.

Akkor ritkábban kell szétszedni a vízkő miatt.

2 évente egyébként akkor is normális a tisztítás.

2011. febr. 13. 13:35
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Ez ellen nem sokat lehet tenni a víz "keménysége" okozza ezt, 2-3 évente érdemes kipucolni.
2011. febr. 13. 13:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én villszer vagyok elég sok boylert kitakarítottam már,a vízkő mennyisége függ a helyi vízkeménységtől és hogy mennyit használod.Egy hentesboltban kb 7-9 havonta járok takarítani és 1 vödörnyi anyag szokott benne lenni.Szerintem az hogy hogyan fűtöd direkt vagy indirekt módon az a vízkő mennyiségét nem fogja változtatni mivel az a bevitt hőtől alakul ki.Számodra a megoldást a vízlágyítás jelentené,a cégnél ahol dolgozom nemrég lett beüzemelve 1 ugyan más célra de nagyon látványos lett a javulás.Remélem segítettem.
2011. febr. 13. 14:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Az előző jót írt a vízlágyításról, de talán a mágneses cucc is jó lehet egy volt kollégámnál bevált. Kevesebb lesz a vízkő akkor is ha lejjebb veszed a víz hőfokot. És egy előző hozzászólásra reagálva az anód nem a vízkőtől véd hanem a korróziótól!
2011. febr. 14. 07:56
 5/8 anonim ***** válasza:

A 07:56- nak

Csak 1 kis kiigazítás, vedd ki a boylerból az anódot és nézd meg mennyi vízkő lesz benne,(figyeld a csapot is)Visszarakás után érdekes módon a boylerben megjelenik a vízkő!! 1-2 év alatt lesz ott 1 vödörrel.

2011. febr. 14. 23:34
 6/8 anonim válasza:

Egy cégnél fel rakták a 230v-al müködő mágneses vizlágyitó készüléket. 1 év múlva rohamos javulást értek el.

Hütöház kondenzátor hütésnél.

2011. febr. 15. 21:06
 7/8 anonim ***** válasza:
A vízkő a vizzel együtt jön és sajnos hő hatására ígyis-úgyis kiválik. Vagy kevesebb vizet hajtasz át a rendszeren (kevesebb vizet használsz) és ezáltal kevesebb vízkövet viszel be a bojlerbe, vagy nem fűtöd akkora hőfokra, így kevesebb válik ki a vízből. A legegyszerűbb talán, ha vmi teflonos vagy egyéb műanyag bevonatú fűtőbetéttel és belső fallal rengelkező bojlert használsz, amire nem rakódik ki a vízkő, csak leül az aljára mint a homok. Aztán meg elég csak kimarkolni belőle.
2011. febr. 19. 01:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Kiegészítő tartályyal az a baj, hogy többet fog fogyasztani a bojlered, mivel a desztvizet is állandóan vissza kell fűtse.
2011. dec. 11. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!