Nem túlzás ez egy kicsit az árakkal?
Arra gondolok, hogy licitálós oldalakon rendszeresen látok olyan jellemzően barkács termékeket, amiket Lidl, Aldi és hasonló boltokban szoktak árulni. Általában ha van valamilyen akció, utána pár nappal héttel elözönlik az oldalakat ezek a termékek.
Ez rendben is volna, csakhogy a boltok internetes oldalán, szórólapokon ellenőrizhető bolti ár, melyeknél 4-5-szöröséért kínálják ezeket a dolgokat. És még ügyes marketing fogással azt a szöveget is oda írják hogy hatalmas akció csak most lehet megkapni ezen a hihetetlenül olcsó áron.
Én nem értem... van aki ebből él, hogy felvásárol mindent a közeli Lidlben és eladja többszörös áron?
Persze, tudom, szabadáras a piac, mindenki annyiért árul, amennyiért akarja. A legmegdöbbentőbb számomra, hogy ezekre az irreális árakra van is kereslet. Ez a hülye emberek adója, szokták mondani.
Egyszer nekem is megtetszett egy ilyen termék, mert lemaradtam a bolti akcióról. Miután szóltam az eladónak, hogy hajlandó vagyok 20-25%-kal a bolti árnál többet adni a temékéért, hogy ő is keressen rajtam valamit, de 500%-os haszonkulcsot nem szeretnék érte kiadni, még ő háborodott fel és küldött el a... nem mondom hová.
Nem pofátlanság ez az árképzés egy kicsit?
Lehet belőlem sose lenne jó kereskedő, mert nekem nem lenne ahhoz lelkiismeretem, hogy mások lehúzásával, átverésével gazdagodjak meg.
Kedves kérdező!
Már megbocsáss, de nagyon nincs igazad!
1- miért akarod te eldönteni, hogy én hülye vagyok e vagy sem, ha adok valamiért 500% árat? Nem vagy erre hivatott!
2- mint már mondták, senki nem kényszerít rá a vásárlásra! Neked nem tetszik, nem veszed meg! Ennyi!
3- hogy elhajtott az eladó, nem csodálkozom! Ha én eladok valamit egy aukciós portálon, (szoktam eladni, és venni is!) akkor annak a terméknek olyan árat szabok, amennyit kapni szeretnék érte! Ha Te odajössz, és azt mondod, hogy a tizedét adod érte, én is simán elhajtalak! Nem szoktam lidl-ben vásárolt barkácsgépet árulni, tehát ne parázz, nem én hajtottalak el! De megtettem volna, ha így állsz hozzá! Egyszerűen ha sokallod, nem veszed meg! ennyi! Az egyik hozzászóló már megfogalmazta! "lehet, hogy ez bántja az igazságérzeted, de ez nem jelenti feltétlenül, hogy igazad is van!" (bocs, ha nem volt pontos az idézet! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!