Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hol tudom feltölteni a radiáto...

Hol tudom feltölteni a radiátorokat vízzel?

Figyelt kérdés
Lehet hülyeséget kérdezek, de eddig panelban laktam és ott nem volt ilyen gond. Most családi házba költöztem és itt egy gázkazán van a földszinten és az összes radiátor erre van rákötve. Most szeretném feltölteni a rendszert vízzel, mert kevés van benne, de nem tudom mit és hol keressek, ahol fel tudom tölteni. Valaki el tudná mondani úgy, hogy egy olyan ember is megértse, aki panelban nőtt fel? Köszi!
2011. okt. 11. 13:27
 1/6 anonim válasza:
Vagy a rendszer legmagasabb pontján keres egy nyitott tartályt, amit fel kell töltened egy adott szintig, vagy ha nincs ilyen és a kazánod kiírja a nyomást, akkor a rendszer alján kell lennie egy csapnak, amin keresztül fel tudod tölteni a megadott nyomásra. De vannak olyan kazánok is, amik rá vannak kötve a vízre, és azon keresztül töltheted.
2011. okt. 11. 13:31
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm, hazamegyek és ezt a 3 dolgot megnézem.
2011. okt. 11. 13:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekünk a pincében van a kazán, annak az alján (a rendszer legmélyebb pontján) lehet feltölteni. Szerencsére van a vízvezetéknek is egy ága, a kettő között már csak a slagot kell kihúzni. Viszont vigyázz, a kazán alján is szokott lenni egy csap, azt csak akkor nyisd meg, ha a csövet már a vízvezetékre kötötted! :)

Az egész rendszer túlfolyója a tetőn van, elméletileg onnan is lehetne tölteni, csak kicsit körülményes.

Tehát a kazán hátulján keress egy csonkot! Oda vízvezeték, csap megnyit, vízcsap megnyit, túlfolyónál valaki figyelje, hogy nem jön-e ki a víz a tetején! Vagy hívd fel az előző tulajt, hogy ő hogyan csinálta!

Emellett valószínűleg légteleníteni is kell majd a rendszert. Ilyen szelep lehet a magasan lévő radiátorokon, vagy a fűtési rendszer valamelyik magas pontján. Ezt egy kicsit megnyitod. Nem kell félni, a víz nem fog kiömleni, mert ha jön a víz, az felnyom egy úszót, és lezárja a rendszert. Kicsit járatni kell a kazánt, a buborékok úgyis felmennek majd a levegőztetőhöz.

2011. okt. 11. 13:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes választ, egyre jobb, remélem sikerülni fog :)
2011. okt. 11. 13:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Egy kiegészítést tennék: ha régi a rendszer, akkor azért óvatosan légteleníts, a miénk speciel olyan, hogy amikor végzett, elkezd spriccelni a víz, szóval ott kell állni mellette és ekkor gyorsan elzárni. És persze csak egy icipicit kell megnyitni :)
2011. okt. 11. 15:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekünk is régi a központi fűtésünk, családi házban lakunk. Amikor feltöltjük a radiátorokat, légtelenítünk, és minden radiátornál áll valaki csavarhúzóval a kézben, hogy rögtön el tudjuk zárni a kispriccelő víz útját.
2011. okt. 16. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!