Régi keretbe semmikép, mindenképp a tok is műanyag legyen, egyrészt így érheted el a megfelelő hőszigetelést, másrészt pedig úgy szép.
2011. okt. 10. 14:14
2/14 A kérdező kommentje:
Köszi a megerösítést, én is így gondoltam :)
Egyéb tanácsokat várok még.
2011. okt. 10. 14:19
3/14 anonim válasza:
Bontással kérd, és szánd rá a pénzt olyan ablakra, amin van automata szellőző. Ezzel megelőzöd, hogy a lakás bepenészedjen, szóval hosszú távon mindenképp jobb és olcsóbb, mint ész nélkül venni a penészölőket vagy az asztmagyógyszereket.
2011. okt. 10. 14:34
4/14 anonim válasza:
Egyetértek az elsővel. Ha már cserélitek, akkor legyen normálisan megcsinálva, na úgy összetákolva a régivel.
2011. okt. 10. 14:54
5/14 anonim válasza:
Szereltess fa ablakokat. Én egy asztalos vagyok és soha nem lehetne meggyőzni arról hogy jobb a műanyag. Szoktunk régi tokokba beépíteni teljesen új ablakokat úgy, hogy a régi tokból semmi sem látszik. Teljesen el van burkolva. Ha írsz privátot, tudok neked küldeni képeket. Meglepődnél mennyivel szebb egy faablak. És a hőszigetelése is van olyan jó mint egy műanyagé. Sőt.
2011. okt. 10. 22:13
6/14 gyalugép válasza:
Na ja én is asztalos vagyok és a koléga mellé kell álnom. ami a pláne hogy fa ablaknak nem kell szellőző sem mert szellőzik természetes módon. gondoljunk csak bele! először lezárunk mindent hermetikusan utánna megoldjuk a szellőzést? ennek azért nem sok értelme van. nem sok előnyt lehet felhozni a müanyag ablak mellett amire ne lehetne rá cáfolni.
2012. jan. 17. 21:28
7/14 anonim válasza:
Pl. olcsóbb és nincs szükség karbantartásra? :D
Szerintem ez helyzettől függ. A szüleim házán amikor ablakot cseréltek, fel sem merült a műanyag. Bár olcsóbb lett volna, és bár az egyik ablakot alaposan elszúrta a mester.
De én például panelban lakom, ha ébenfa keretes csiszolt hegyikristály üvegű ablakot tennék is a lakásomra, a ház attól még egy ronda panel marad. A lakás meg olcsó gagyi. Mi még csak tervezzük az ablakcserét, de biztos, hogy nem fogunk fát rakni. Ez a lakás egyszerűen nem érdemli meg.
2012. jan. 17. 21:39
8/14 anonim válasza:
Én is alapvetően fa-párti vagyok, de elismerem, hogy van abban valami, amit az előző írt.
Nekünk is van egy családi házunk, amibe tavaly előtt fa nyílászárókat rakattunk.
Ugyanakkor egy másik városban van egy panellakásunk is. Na, az egy "putri". Oda még fel sem merült, hogy ablakot cserélnénk egyáltalán. Jó az oda, ami van. Főleg mert nem szabályozható a fűtés, így a szauna helyett, "csak" 26-27 fok szokott lenni a lakásban.
2012. jan. 17. 21:58
9/14 gyalugép válasza:
mind igértem rá is cáfolok. olcsó? mi az olcsó? ami 5 év mulva el szineződig. fel pattog és igénytelen, vagy amin a lakk 5 év mulva ugyan ezt teszi de le csiszolom és ujra lakkozom. persze egy nem túl értékes házat egy ablak nem tesz értékessé de ha 600 000 forintnyi ablak ki van cserélve garantáltan a dupláját nől a ház értéke. ezt meg onnan tudom hogy sok embernek csináltam nyillászárót direkt e célból. így gazdagodik a szemét.
2012. jan. 20. 18:43
10/14 anonim válasza:
"egy nem túl értékes házat egy ablak nem tesz értékessé de ha 600 000 forintnyi ablak ki van cserélve garantáltan a dupláját nől a ház értéke."
Ez azért erős túlzás.
Legalábbis ha tegyük fel, árulnának két teljesen egyforma házat egymás mellett, annyi különbséggel, hogy az egyikben újak a nyílászárók és az egyik mondjuk 20MFt, a másik 40, nem tudom ki az a marha aki csak emiatt 19,4 milliót kidobna az ablakon! Szó szerint az ablakon! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!