Egy villanyszerelő mi alapján számítja a munkadíját? 30ezer forintba kb mi fér bele szerintetek?
Figyelt kérdés
Családi házban történő apróbb szerelések, ide-oda új konnektor, új vezeték, ilyesmi, anyaggal együtt, bár nem sok cuccot épített be...Szóval 30ezret fizettek a nagyszüleim, de én sokallom.
Szóval ennyi pénzbe kerülhet pár órás munka?
2011. szept. 10. 14:25
11/17 anonim válasza:
Egy 25 éves házat még nem kell át kábelezni, ha jól van szerelve, kivéve, ha alumíniumból vannak a vezetékek, mint pl nálunk is.
12/17 anonim válasza:
Csak azért, mert alumínium kábelek vannak, nem kell újrahúzni a vezetékeket. Akkor kell, ha baj van velük.
13/17 anonim válasza:
"Alumínium vezetékek – hazánkban és Kelet-Európában még sok alumínium vezeték van a lakásokban. Mivel az alumínium könnyen csúszik, puha anyag, ezért hajlamos a "megfolyásra" a csavaros csatlakozások a konnektoroknál és szerelvényeknél gyakran meglazulnak és magas ellenállású átmeneteket eredményeznek, melyek hőt termelnek. Ezzel is magyarázható, miért magasabb az európai átlagnál a tűzesetekből származó balesetek száma Kelet-Európában."
14/17 anonim válasza:
Kétéventekellene a társasházakban a főelosztószekrényekben meghúzatni a csavarokat, és öt évente a lakásokban átnézni a kötéseket, mind az alumínium, mint a rézkábelek esetén. Nyugaton ezt megteszik, keleten nem, függetlenül a vezeték anyagától. Ezért magasabb a tűzeset, nem az alumínium miatt.
15/17 anonim válasza:
Az igaz, hogy lágyabb anyag az alumínium, de nálunk már 43 éves az alu vezeték, és a karbantartás miatt semmi baja. Mint minden technikai eszköz, ez is igényel karbantartást, amit szeretnek elodázni, elfelejteni az emberek, mondván minek, hisz működik.
16/17 anonim válasza:
Szerintem aki sokallja,csinálja maga.Majd letisztul a népesség.Nekem több alk.van,járulékok,munkavédelem,fizetés,szerszámok. Ki kell számolni,aztán utána eldönteni,hogy mi a sok.
17/17 Templeton Peck válasza:
Villanyszerelő kamara szerint az ajánlott hivatalos bruttó óra bére 12E forint egy villanyszerelőnek!
Anyag árat megint külön vesszük, egy új mérőhely kialakítása vidéken tetőtartóval 90 ezer, ha meg van tüzfal akkor 80 ezer, ennek a fel anyag ár.
Másik, nem fog egy marha se ez alatt kimenni és megcsinálni!
Terveztetésért ha kell akkor még plusz pénzt kérnek!
Amúgy én is szoktam "maszekolni" és nálam is hasonlók az árak. Igen tudom, hogy régi kérdés, de azóta kb ugyan ez a helyzet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!