Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan kell beverni szöget a...

Hogyan kell beverni szöget a falba?

Figyelt kérdés

Kalapáccsal, tudom. Akkor a vicc részén túl vagyunk, annyira nem vagyok szőkenő. :-)

Egy méteres polcot teszek a falra, könyveknek. Van neki fémtartókája, kettő ugye. Ezen tartókák felső és alsó részén is 2-2 lyuk van, azt kell a szögekre akasztani. (Vagy eleve úgy beverni a szögeket, hogy a tartóka közte és a fal közt van. Ha nagy a feje a szögnek..)

És az igazi kérdés:

A tégla vagy a vályogfalra tegyem?

Az a baj, hogy nincs fúróm és nem is értenék hozzá, a téglafalba nem tudok szöget ütni, főleg nem 8-at...

Akkor a vályog marad. Na de hogy? Csak verjem be egyszerűen, vagy tipli (meg még egyéb is) kéne köré? Azt is fúróval kéne inkább? Szóval mennyire tartja meg a vályogfal a könyvespolcot 8 szimpla szöggel?

6-8 cm hosszú szögekre gondoltam.

Nem akarom összebarmolni a festést, ezért kérdezek inkább... :-)

Köszi!

2011. szept. 5. 17:44
1 2
 11/11 homo ludensz ***** válasza:
100%
A vályogtéglába (nem vertfalba) tettem már fel fémből készült előszoba tükröt rajta polccal. Sokkal macerásabb mert olyan fa "stucnikat" kell beilleszteni hogy csak a régi házunk miatt volt értelme. A téglafalba könnyű csak jól kell méretezni a tiplit a hozzávaló csavart és mindig rászámolni mert igaz hogy lefelé van a nyíróhatás de mindig annyi minden kerül a polcra amit nem is terveztünk felrakni.
2011. szept. 8. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!