Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A gázkazán alatti csöveket...

A gázkazán alatti csöveket milyen módon takartátok el?

Figyelt kérdés
2011. aug. 12. 16:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Semmilyen módon :) Kinn van a kazán a tárolóhelyiségben, ott meg elférnek a csövek.
2011. aug. 13. 13:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem sem biztonságtechnikai szempontból sem tüzvédelmi okok miatt nem engedélyezett a burkolása , pláne éghető anyaggal.
2011. aug. 13. 18:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Maga cső legfeljebb 80 fokos lehet így komolyabb problémát nem okozhat azaz jó a normál gipszkarton a kellő módon bevágva, de hogy megnyugtasson használj inkább tűzállót, nem túl drága és van bármelyik barkácsáruházban. Ráadásul ez bontható is, ha szerelni kell valami okból később.

Alumínium profilokkal vagy Ytong lappal lehet a távtartást megoldani és ha akarod kőzetgyapottal szigetelheted is (az üveg nem öntartó) az 1300 fokig tűzálló.

Kisméretű téglával is ki lehet rakni, elé lehet falazni. Vannak hobby lemezek is (vas, bádog, alu), ha kisebb felületet kell eltakarni.

2011. aug. 16. 10:42
 4/5 anonim válasza:
A kazán a konyhában van, és az egészet körbevettem egy szekrénnyel. A gázszerelővel megbeszéltem, szerinte tök normális és kiveitelezhető ötlet. Nyitott lamellás ajtók két oldalról, és felülről nyitott. A kazán nem szokott sokszáz fokos lenni normális esetben kívülről, így a fabeborítás nem tilos, és nem életveszélyes.
2011. aug. 16. 23:11
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak!

Nálunk a fürdőben van a kazán, alatta a csövek egy vegyi üzemre emlékeztetnek.:(

Mi is szeretnénk eltakarni valahogyan, már beszéltünk egy asztalossal és bútorlapból készít egy szekrényt rá.

2011. aug. 18. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!