A Neodym mágnes, hogy kell felrakni a gázkazán elé? Vonzzák, vagy taszítsák egymást?
Erről mesélj még! Minek kell történnie? Megmagnetizálod a gázt, és kisebb lesz a fogyasztás?
Eddig mindenki csak a mérőórákat berhelte mágnessel, a gázkazánt még nem, ez törvényesnek tűnik...
Na, közben rájöttem: a gugli a barátom. Ez mekkora kamu már megint az összetapadt gázmolekulákkal, meg az azonos polaritásúra mágnesezett részecskékről!
Jellemző, hogy nem akármilyen cucc a jó, csak az ő gyártmányuk, és csak akkor, ha ők szerelik be!
Valami sejlik a 7. osztályos emlékeimből az ionizációról, de ahoz ha jól emlékszem némi elektron bevitel, vagy kivonás is szükségeltetik.
Kamu az egész.
Én is olvastam már hasonló cikket, ott 12 ezerért akartak az emberre sózni egy mágnesgyűrűt. Vmi ilyet írtak: "A hosszú polimer láncokat a speciális gyűrű mágneses mezője kifésül..." Szakszavakkal teletűzdelt áltudományos sületlenség az egész. Csak rá akarnak sózni a kevésbé tájékozott/hiszékeny emberekre minden vackot aranyárban.
Ha mégis fel akarod rakni, úgy rakd, hogy vonzzák egymást, különben idővel elgyengülnek.
De ismétlem, semmi nem fog történni. Esetleg a kulcsodat "felakaszthatod" rá.
Elözö voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!