Hogyan tudnék házilag agyagot égetni?
Kertitörpéket szeretnék csinálni.Van sütőnk (: D), és kandallónk is.Nem szeretném, ha kormosak lennének a figurák, ugyanis ki akarom őket festeni.
Hány fokon kell őket égetni és meddig?
Az a gond, hogy errefelé nincs ilyen hely, ahol ezt megoldhatnám..
Hallottam, hogy régen Egyiptomban (azt hiszem ott) írogattak az agyagtáblákra, aztán kint hagyták a napon sokáig, és ott megszilárdult, tehát sikerült kiégetni, és akkor jöttek rá, hogy hogy megy ez..ilyen alapon a hosszú ideig tartó, kevésbé erős hőhatás nem helyettesíthetné azt az ezer fokot? (Csak egy hirtelen ötlet)
csavard be alufóliába aztán dobd be a tábortűzbe
mellesleg alumíniumot is lehet otthon önteni.
Nézd meg Google, vagy más keresoben,hol vannak kerámikusok, vagy fazekasok,azoknak van megfeleloen épített, vagy elektromos kemencéjuk.Amelyik legkozelebb van lakhelyedhez,azzal probáld felvenni a kapcsolatot,és megrendelni nála a kiégetést.(Tábortuznél nem lehet kiégetni)
Vagy egyszeruen mondj le a kertitorpékrol, mert nagyon giccsesek, én nem tennémm a kertembe ha ingyen kapnám,akkor sem.
A giccs mindenkinél máshol kezdődik..nekem az ablakomban is van például kertitörpe, nekem tetszenek, olyan mesehangulatú lesz tőle a ház/udvar.
Azért köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!