Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan tudnék házilag agyagot...

Hogyan tudnék házilag agyagot égetni?

Figyelt kérdés

Kertitörpéket szeretnék csinálni.Van sütőnk (: D), és kandallónk is.Nem szeretném, ha kormosak lennének a figurák, ugyanis ki akarom őket festeni.

Hány fokon kell őket égetni és meddig?

2009. ápr. 10. 16:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
a agyagedényeket 1000-1350 fok között, a porcelánt 1300-1500 fok között kell égetni. Ehhez kemence kell, otthon nem tudod megcsinálni.
2009. ápr. 10. 16:53
 2/12 anonim ***** válasza:
95%
Az előző válaszolóhoz hozzátenném összehasonlításnak: a konyhai sütő kb. 180-250°C fokos, szóval nagyságrendi különbségek vannak... inkább vidd el valahova kiégetni.
2009. ápr. 10. 19:17
 3/12 A kérdező kommentje:

Az a gond, hogy errefelé nincs ilyen hely, ahol ezt megoldhatnám..

Hallottam, hogy régen Egyiptomban (azt hiszem ott) írogattak az agyagtáblákra, aztán kint hagyták a napon sokáig, és ott megszilárdult, tehát sikerült kiégetni, és akkor jöttek rá, hogy hogy megy ez..ilyen alapon a hosszú ideig tartó, kevésbé erős hőhatás nem helyettesíthetné azt az ezer fokot? (Csak egy hirtelen ötlet)

2009. ápr. 10. 19:43
 4/12 anonim ***** válasza:
92%
Kipróbálhatod,de nem fogsz tudni tartós, és jó minőségű "kerámiát" előállítani.A kertitörpéd,lehet az első esőtől szét fog mállani.
2009. ápr. 10. 20:01
 5/12 anonim ***** válasza:
94%
A napon, az nem kiégetés, hanem kiszárítás. Amit kapsz, az morzsalékos (tehát nincs kemény felülete), és nagyon törékeny. Mint a régi, napon szárított vályogtéglák.
2009. ápr. 10. 20:04
 6/12 anonim ***** válasza:
42%

csavard be alufóliába aztán dobd be a tábortűzbe

mellesleg alumíniumot is lehet otthon önteni.

2009. ápr. 12. 17:24
 7/12 anonim ***** válasza:
53%

Nézd meg Google, vagy más keresoben,hol vannak kerámikusok, vagy fazekasok,azoknak van megfeleloen épített, vagy elektromos kemencéjuk.Amelyik legkozelebb van lakhelyedhez,azzal probáld felvenni a kapcsolatot,és megrendelni nála a kiégetést.(Tábortuznél nem lehet kiégetni)

Vagy egyszeruen mondj le a kertitorpékrol, mert nagyon giccsesek, én nem tennémm a kertembe ha ingyen kapnám,akkor sem.

2009. ápr. 16. 23:23
 8/12 A kérdező kommentje:

A giccs mindenkinél máshol kezdődik..nekem az ablakomban is van például kertitörpe, nekem tetszenek, olyan mesehangulatú lesz tőle a ház/udvar.

Azért köszönöm a válaszokat!

2009. ápr. 19. 16:38
 9/12 anonim ***** válasza:
97%
Áss egy nagy gödröt az udvaron, tegyél bele üveget, cserepet. Építs föléje agyagból egy kisebb dombot. Kész az égetőgödör.
2009. dec. 14. 16:11
 10/12 rőtszakáll válasza:
90%
Nem tudom aktuális e még a kérdés, de ha más is ide téved, akkor ez az oldal esetleg segítségként szolgálhat, [link]
2015. nov. 10. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!