Milyen akkumulátort vegyek?
Üdv.
Kerékpárom világítást szeretném kicsit átalakítani, ehhez keresek akksit.
A lenti linken látható LED modulok felhasználásával. ( 12V, 1W / modul )
A lényeg, hogy könnyű, kicsi, olcsó és megbízható legyen.
Előre kerülne 3 fehér színű, hátra pedig 2 piros.
Tehát 5W-os teljesítményt kell tudnia, lehetőleg hosszútávon.
Bár nem vagyok szakértője a témának, ezért csak laikusként írom a következő gondolatmenetet.
5W, 12V mellett, az azt jelenti hogy az áramfelvétel ~417mA
Átlagos, bármelyik boltban kapható 1,2V-os ceruzaakksiból 10db kellene 12V-hoz.
Ezeknek a kapacitása ~ 2500mAh, tehát 417mA áram felvételével közel 6 órát bírnának elméletileg és ha helyesek a számításaim.
10db jobb minőségű ceruzaaksi még ha akciót is fogsz ki, legalább 5000Ft beruházási költséget jelent.
Nem egyszerűbb, ha veszel egy nem 12V-os normál, gyári led-es kerékpárlámpát, ami 2db ceruzaakksival elmegy?
Üdv!
A következőket csinálhatod:
Veszel egy 12V 4Ah-zselésített savas akksit és durván 10 órás használatonként töltöd, közben vigyázol, hogy a feszültsége ne essen 10V alá.
A másik, hogy feltételezem van a cangádon dinamó.
Akkor a dinamó feszültségét egyenirányítod és egy egyszerű beállítható feszültségű stabilizátoron keresztül töltöd az akkut menet közben. Az akku lehet a fent említett paraméterű eszköz, DE csak 6V-os. Így a 12V-os LED felejtős, helyette sima 1W-os vagy 5W-os ledet kell venned, és ahhoz kell szerezned vagy építened áramgenerátoros meghajtó áramkört.
Remélem tudtam segíteni, további ötletekért írhatsz nyugodtan P.Ü.-t.
Üdv!
Köszi a válaszokat, valami noti akksira vagy riasztó akksira gondoltam. Ezek meddig bírják egy töltéssel?
Jelenleg is ledes bringa lámpám van csak kicsi a fényereje és a szórása, tehát nem világítja be az utat kellőképp. Bár ez 3db AAA akksival megy.
Notbook akkumulátort felejtsd el, ha nem akarod egy elkefélt töltéssel magadra gyújtani a helyiséget.
A riasztókban is az általam leírt zselésített savas akksit használnak.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!