Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Polisztirol vágót csinált már...

Polisztirol vágót csinált már valaki házilag?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy polisztirol tábla vágót ha valaki tudna egy nagyon egyszerű megoldást , ami a kisipari ára "50e" alatt van.
2011. ápr. 11. 16:45
 1/5 anonim ***** válasza:

A forrasztópisztolyomhoz van gyárilag egy lapított vég, ami elvileg erre való. Még nem próbáltam ki. De a méretéből adódóan gondolom csak vékonyabb lapok vágására való, nem ipari mennyiségben.

Gondolom Te valami komolyabbra gondoltál.

2011. ápr. 11. 17:10
 2/5 A kérdező kommentje:

Talán megnézném ha tudsz típust írni megköszönném !

A 12 cm táblákat próbáltam már több fajta szikével, finom fogú fűrésszel,de nem volt könnyű ! A youtube láttam egy egyszerűt működés közben , annak az árát próbálnám lefaragni :)

2011. ápr. 11. 17:51
 3/5 titak ***** válasza:

Egyszer régen lombfűrészből csináltam egyet.

Kell hozzá egy erősebb trafó (nekem 24V/4A volt), 1 lombfűrész és ellenállásdrót.

Lényege az, hogy a fűrész keretét valahol ketté kell vágni, majd nem áramvezető "valamivel" újra egybefogatni. (Én plexiből csináltam másik fogantyút, és tettem bele egy kapcsolót is.) A trafó kimenetelét rákötni a két külön álló részre. Fűrészlap helyett pedig betenni az ellenállásdrót.

Bekapcsoláskor a drót felmelegszik és simán vágja a polisztirolt.

csináltam hozzá egy képet is. Remélem így érthetőbb.

[link]

2011. ápr. 12. 08:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Én hungarocell táblákat vágtam.

Találtam egy 30 voltos trafót, bicikli fékbowdenből letekertem egy másfél méteres szálat kifeszítettem és rákötöttem a 30 voltot.

A többi már csak elhelyezéskérdése.

Kicsit hullámos a vágott felület a bowden tekeredése miatt, de nekem 1-2mm nem volt probléma.

2011. ápr. 12. 15:21
 5/5 anonim ***** válasza:
En csinaltam tobb fajtat is. Olyat is amit mar leirtak, hogy lombfureszbol alakitottam at, meg asztalit is. Az asztalit ugy csinaltam, hogy kifurtam egy lyukat az asztalon. A lyuk felett pontosan egy merev konstrukcio allt, amire raerositettem a cekasz drotot. A lyukon keresztul atfuztem. A lyuk alig nagyobb a drot vastagsaganal. Alulrol pedig sulyt kotottem ra. Az allandoan feszesen tarotta a cekaszt. A ket vegere akutoltot kapcsoltam. A megfelelo erteket ugy allithatod be, hogy csusztatod a cekaszon a tapot. Minnel kozelebb van a ketto egymashoz, annal melegebb a drot.
2011. ápr. 14. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!