Polisztirol vágót csinált már valaki házilag?
A forrasztópisztolyomhoz van gyárilag egy lapított vég, ami elvileg erre való. Még nem próbáltam ki. De a méretéből adódóan gondolom csak vékonyabb lapok vágására való, nem ipari mennyiségben.
Gondolom Te valami komolyabbra gondoltál.
Talán megnézném ha tudsz típust írni megköszönném !
A 12 cm táblákat próbáltam már több fajta szikével, finom fogú fűrésszel,de nem volt könnyű ! A youtube láttam egy egyszerűt működés közben , annak az árát próbálnám lefaragni :)
Egyszer régen lombfűrészből csináltam egyet.
Kell hozzá egy erősebb trafó (nekem 24V/4A volt), 1 lombfűrész és ellenállásdrót.
Lényege az, hogy a fűrész keretét valahol ketté kell vágni, majd nem áramvezető "valamivel" újra egybefogatni. (Én plexiből csináltam másik fogantyút, és tettem bele egy kapcsolót is.) A trafó kimenetelét rákötni a két külön álló részre. Fűrészlap helyett pedig betenni az ellenállásdrót.
Bekapcsoláskor a drót felmelegszik és simán vágja a polisztirolt.
csináltam hozzá egy képet is. Remélem így érthetőbb.
Én hungarocell táblákat vágtam.
Találtam egy 30 voltos trafót, bicikli fékbowdenből letekertem egy másfél méteres szálat kifeszítettem és rákötöttem a 30 voltot.
A többi már csak elhelyezéskérdése.
Kicsit hullámos a vágott felület a bowden tekeredése miatt, de nekem 1-2mm nem volt probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!