Milyen anyaggal tudnám házilag a magassarkú cipőmet megcsinálni telitalpúra?
Egy olcsó suszterrel érdemesebb volna megcsináltatni, mint hogy magad barkácsolj.
Amúgy szerintem is parafa...
Magasabb sarok és talp közé érted a pótlást? Igazából szerintem ezzel az a baj, hogy a kettő által bezárt szög tuti egy picit változik minden lépés közben, mert a talpak ritkán szoktak annyira kemények lenni.
Szóval el nem tudom képzelni, hogy erősíted megbízhatóan oda mindkét felülethez.
Még az jutott eszembe, hogy van ilyen hab, ami megköt. A kőművesek szokták használni. Például ha ablakot tesznek a falba, és az ablak és téglák között van egy kis rés, akkor befújnak a habból, és az megnő és keményre szárad (aztán nem lesz rés, amin bemegy a hideg).
Na esetleg ilyet is lehet odanyomatni, csak nem tudom lehet-e azt formára alakítani, vagy levágni belőle utólag...
parafát honnan szerezhetnák be?
arra a habra én is gondoltam de nem tudom hogy az milyen mikor igy megvan kötve, szerintem nem tartos.
Legegyszerűbb habosított gumival próbálkozni. A parafa se rossz, viszont morzsolódik faragáskor, csiszoláskor. A habgumi, igaz nehezebben megmunkálható, de tartósabb lesz, felveszi a cipő pillanatnyi deformációit, és hagyományos pattex cipőragasztóval rögzíthető. A PUR-habot, amit előttem ajánlott valaki (nyílászárók szigetelésénél használatos), erre a célra nem ajánlom, mert kötés után merevvé válik, általában az összes oldószertartalmú ragasztó oldja, valamint nehezen csiszolható és törékeny.
Habgumit barkácsboltban, esetleg szigeteléssel foglalkozó cégeknél lehet beszerezni, de az internet a barátod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!