Mit csináljak a sok gyertyaviasszal, lehet-e belőle itthon házilag gyertyát készíteni?
Kisebb koromban gyakran csináltam házi gyártású, csúnyácska gyertyákat.
A sok, darabos viaszt egy használaton kívüli lábosban megmelegítettem, amíg folyós nem lett, aztán belelógattam egy kanócként funkcionáló madzagszerűséget a következő módon: először a viaszba, aztán hideg vízbe, hogy megdermedjen, majd megint viaszba és megint vízbe.
Egyébként lehet "cifrázni" is, formázni, vagy apró, szárított virágot tenni bele.
Olvaszd meg a viaszt és öntsd műanyag pohárba ( vastagabbat használj, mert a vékony megolvadhat.) Hobbiboltban lehet kapni kanócot, ameddig még folyékony a viasz lógasd a közepébe. A pohár oldalához rakhatsz egész fahéjat, narancskarikát, tetejébe szúrhat szegfűszeg virágokat.
Amikor megdermedt egyszerűen csak vágd le róla a poharat.
Ha többszínű viaszod van, akkor színenként rétegezheted, vagy ameddig meg nem dermed márványmintát is csinálatsz bele.
Ha mécsest szeretnél csinálni, akkor sima üvegpohárba is öntheted a viaszt, vagy muffin sütőformába tegyél muffin papírt, abba öntsd bele és várd meg ameddig megdermed.
Sok sikert !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!