Luigi2 kérdése:
2mm-es rézlánc elbír egy 20 literes bográcsot?
Figyelt kérdés
Kerestem terhelhetőségi táblázatot keresni de inkább elektromos szempontból találtamápr. 6. 14:48
1/12 anonim 

válasza:

Az kajával együtt több, mint 20kg. Én nem kockáztatnék.
3/12 anonim 

válasza:

Én is kizártnak tartom, a 2 mm nagyon vékony. Még egy 2 mm-es rézhuzalban sem bíznék.
4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Lehet a 20 liter hülyeség de gondolom 14 esetén se sokkal jobb a helyzet. Veszek akkor egy erősebbet
ápr. 6. 20:02
5/12 puritan 

válasza:

A táblázat szerint 235N/mm2 (23,5kg/mm2) a réz szakítószilárdsága.
A 2mm átmérőjű rézdrót, keresztmetszete 3,14 mm2. Ez a táblázat szerint több mint 60 kilót kibír.
Ha ez így hihetetlennek hangzik, akkor teszteld le. Akaszd fel valahova a láncodat, és kapaszkodj bele. Ha kibírja a súlyodat, akkor a bográcsot is ki fogja bírni.
6/12 anonim 

válasza:

Hő hatására valószínűleg ezek az értékek megváltozhatnak.
7/12 anonim 

válasza:

Attól is függ, hogy milyen típusú a lánc, hol milyen vastag az anyag, és hogy vannak illesztve a láncszemek. Ez is 2 mm-es, de csak dekorációs célra használják, és a teherbírása csak 10kg. [link]
8/12 anonim 

válasza:

Elnézést ez acél, csak a bevonata réz.
10/12 A kérdező kommentje:
Ó, micsoda fejlemények, köszi. Én próbáltam széttépni de nem sikerült :D
Mondjuk csodálkoztam is volna.
ápr. 9. 12:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!