Milyen fát érdemes venni kerti sütögetéshez (szalonnasütés, bográcsozás)?
Jelenleg átmenetileg maradék metszésből/ritkításból maradó ágakból (dió, szilva, stb) valamint a tetőcserét követően megmaradt régi lecekből szoktunk pl. szalonnát sütni, de a végső ízélmény nem közelíti meg a vártat, rosszabb esetben még kártékony is. Milyen tüzelőfát érdemes venni ilyen felhasználásra, és kb mennyit ha 5-10
évig nem szeretnék ezzel bajlódni?
Előre is köszi a válaszokat.
A fenyő tetőlécektől büdös lesz a szalonna, az csak bográcshoz jó.
Ezen kívül a legtöbb fa jó, ha nem büdös. A gyümölcsfák is jók, ha nem korhadtak.
Az akác inkább lángolni szeret (pl. bükkel, tölggyel ellentétben), de ha sok parázs van, akkor már parázslik is. Tényleg ezt szeretik sokan, mert könnyű begyújtani, és nem büdös.
A mennyiség attól függ, hogy mennyit akartok használni, és mennyit tudsz eltárolni fedett helyen. (10 évre venni mondjuk talán felesleges, csak az egér költözik közé.)
Lemérsz egy használatra való fát a következő alkalommal, aztán beszorzod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!