Hogy bontsam ki ezt a csavar dobozt?
Nem régiben vásároltam az aldiból ezt a kiadást ( [link] ,bocs a német linkért, a magyar oldalon nincs már fenn), de sajnos sehogy se tudom kinyitni.
Ahogy látjátok ezen a képen [link] ,a kékkel bekarikázott résznél van egy fekete kis blokkoló csavar-féleség, ami nem engedi hogy kinyissam.
Hogy kéne ezt megoldanom anélkül, hogy megsértsem a dobozt/erőt kéne kifejtsek?

Műanyag, fém?
Láthatóan nem a szett része, hanem lopás elleni védelem.
Elcsípném fogóval, ha hozzáférek.
Valszeg igen, lopás elleni védelem, de a boltban nem mondtak semmi ilyet.
Műanyag, viszont nem lehet ráfogni.

Mivel mi nem látjuk azt a dolgot, így legalább egy fotó kellett volna.
Enélkül tényleg azt lehet csak mondani, hogy vágd el valamivel. (Hacsak alul nem összenyomható a két oldala.)

Hát tényleg nem valami jó képek...
Nekem az a tippem, hogy ez egy patent. Az alja kúpos, átnyomták a puha piros műanyagon, aztán vissza meg nem jön látható jelek nélkül, így a boltban nem tudják megbontani a készletet a csalafinta vevők, hogy a fúrószárakat átrakják egy legolcsóbb készletbe. Azaz, egy biztonsági elem.
Ha a kérdéses cucc alsó részének felső pereme nem sokkal nagyobb, mint a lyuk, akkor erről van szó. És akkor elvileg vissza kell pattannia, ha a két oldalt szétfeszíted, mondjuk egy (vagy két) vékony csavarhúzóval. (De ha van egy jó késed, ami a hegyénél is éles, akkor azzal előbb a peremet le lehet farigcsálni, én ezt tenném. Reszelővel nem férsz hozzá.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!