Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Beleégett a körfűrészbe a csavar?

Beleégett a körfűrészbe a csavar?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Vettem egy einhell merülőfűrészt csináltam pár vágást utána próbáltam leszedni a pengét, egyszerűen szét ment a csavar:

[link]

Próbáltam wd-40el at fújni, felmelegiteni hajszaritoval + flexel egy vízszintes vonalat beejteni hogy kiutogessem de meg sem moccan...

Mivel tudnám kiszedni, létezik hogy gyári hibás és ki sem jön?

tegnapelőtt 20:06
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Fordított menet?
tegnapelőtt 20:19
 2/8 A kérdező kommentje:
Fordított menet? - ezt nem értem mármint hogy csavar kiszedo? Vagy a merülő fureszbe lenne fordított a menet?
tegnapelőtt 20:38
 3/8 Noren1989 ***** válasza:
52%
Nem, inkàbb azt jelenti, h valszeg balmenetes a csavar, te meg jobbra tekered.
tegnapelőtt 20:52
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem, balra tekertem a fűrészen a nyíl is arra mutatott, elvileg bal lenne.

De próbáltam a másik irányba is de még sem moccan sajnos

tegnapelőtt 21:12
 5/8 anonim ***** válasza:
67%

A nyíl az forgásirány inkább. (lapot jól tedd rá) Balmanetes csavar, jobbra tekered ki.

Balra forog a lap, akkor a normál csavart balra kilazítaná. A balmanetes csavart viszont behuzza. Hajszárítóval nem tudsz mit melegíteni, kevés hozzá, amúgy is vastag a tengely. Viszont jobban belegyógyulhat.

tegnap 04:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy úgy szét ment a csavar feje hogy már egyik irányba sem tudom mozgatni, ilyenkor mit tudok tenni?
tegnap 08:54
 7/8 anonim ***** válasza:

A Merülő fűrészben normál menet van, azaz kitekerni az órának ellentétes irányba kell kitkerni. A probléma hogy ha nagyon erőlteted a vágást, akkor nagyon rá tud szorulni a csavar. Ezt a csavart ha már elnyaltad az imbusz fejét, akkor slicet kell vágni rá, és 1 unevezet üthető csavarhúzóval lehet kiszedni, vagy ha nem megy akkor tört csavar kiszedő szerszámmal.

[link]

[link]

A kiszedett csavart el kell dobmi és 1 új imbuszos csavart kell vissza tenni.

tegnap 12:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Úgy van a menet, hogy a fűrésztengely forgásakor ne lefelé tekerejen a szorítócsavar, hanem ráhúzódjon. Gondolom nincs rajt lágyindítás, minden indítás ránt egyet a meneten, egyre jobban ráfeszül. Én is jártam így, lágyindítót szereltettem bele.
tegnap 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!