Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Egy átlagos barkácsműhelyben...

Egy átlagos barkácsműhelyben milyen kisgépek az alapok? Otthoni használatra.

Figyelt kérdés
Flex, fűkasza, láncfűrész, csavarozó (behajtó), kompresszor, esetleg egy asztali körfűrész vagy köszörű?
márc. 28. 18:20
 1/10 mindentudó99 ***** válasza:
41%
Fűkasza meg fűrész inkább kerti gép szerintem mint barkács ezköz. Nekem van egy olcsó inverteres hegesztőm köszörűm sarokcsiszoló fúró véső gép dekopír csiszoló gép akus csavarozó. Talán ennyi ami a műhelyben van.
márc. 28. 18:48
 2/10 anonim ***** válasza:
67%
Egy jó fúrógép azért kell, az asztali körfűrész felesleges, de egy kézi jó, ha van, és/vagy egy rendesebb dekopírfűrész. Köszörűből száraz-nedveset vennék.
márc. 28. 18:51
 3/10 anonim ***** válasza:
67%
Massziv satu.
márc. 28. 19:36
 4/10 A kérdező kommentje:

"Fűkasza meg fűrész inkább kerti gép"

Általában akinek barkácsműhelye van az családi házban lakik. Nem panelban.

márc. 28. 20:21
 5/10 anonim ***** válasza:
67%
Csiga fém fúrók,beton fúrók,villáskulcs készlet.Csillag csavarhúzók.Mindig az kellene ami hiányzik.Ilyenkor elmész és veszel.
márc. 28. 21:33
 6/10 anonim ***** válasza:
67%
Alapvetően attól függ, hogy milyen típusú munkákat végez az ember, így esetenként azonos szerszám típusból is kellhet többféle. Nekem van asztali körfűrészem, elektromos gérvágóm, aligátorfűrészem, dekopírfűrészem, kerti munkához láncfűrészem. Van állványra szerelhető elektromos barkács fúrógépem, de kézi fúrásra is alkalmas Dremel-típusú, kézbe fogható (csiszolóként is használható) kis fúrógépem 2 különböző méretben is (összesen 3 db). Van asztali csiszolóm és kézi szalagcsiszolóm, 2 db barkács felsőmaróm, amiből az egyiket beszereltem egy asztalba és így normál (alsó)maró lett belőle, van sarokcsiszolóm (flex) és egy elektromos hegesztőm is (igazán nem tudok hegeszteni), többféle méretben elektromos forrasztópákám. Félő, hogy örököseim majd rendelnek egy szemetes konténert és mindent elvitetnek majd...
márc. 28. 21:42
 7/10 b1812567 ***** válasza:

Gondolom nem nagyon barkácsoltál eddig. Fentebb leírták nagyjából, de szerintem:

Kézi fúró, állványos fúró, csavarhúzó/behajtó, sarokcsiszoló, csiszológép (rezgő és/vagy szalag), köszörűgép, dekopír (szúrófűrész). Körülbelül ezek a leggyakrabban használt gépek otthon, ha műhelyt rendezel be.

De fontosabb, első lépésként a kéziszerszámok, asztal(ok), satu(k), szerszámos láda, szekrény, stb.

márc. 29. 20:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem fúróim, ütvefúróim, csiszolóim, felxem, köszörűm, dekopírfűrészem, hőlégfúvóm, kompresszorom van, ami kimondottam barkácsgép.

Körfűrész nekem eddig annyira nem hiányzott. Amit kellett fát vágnom megoldottam kézi, dekopír, vagy láncfűrésszel.

A hegesztő jó ötlet, azt én is szeretnék venni, mert párszor jól jött volna. Bár nekem nemrég itt azt vágták a fejemhez, hogy barkácsoláshoz, alkalmi munkákhoz felesleges. Inkább béreljek fel valakit, aki eljön hozzám hegeszteni. Hát nem tudom... nekem ez elég macerásnak tűnik hirdetést feladni és vadászni ilyen emberre. + a mai munkadíjakat figyelembe véve nem hiszem, hogy hosszú távon olcsóbban kijövök, mint egy jó gépet megvenni, ami akár életem végéig kiszolgál.

ápr. 3. 18:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja forrasztóm van még, az is jól jön néha.
ápr. 3. 18:39
 10/10 anonim ***** válasza:

#8 Nekem Iweld Gorilla pocketpower 170 elektródás hegesztőm van évek óta, egész jól el vagyok vele a barkácsmunkáknál (bár néha azért hiányzik a CO hegesztő). A lényeg, hogy még mindig elfogadható áron lehet venni, 40-50ezer Ft kb., ennyit szerintem szinte bárkinek megér.

Hogy kinek milyen gép praktikus barkácsoláshoz, az attól is függ, hogy milyen jellegű az a barkácsmunka. Alapvetően 3 csoportra oszthatóak ezek.

-vasmunkák

-famunkák

-hobbielektronika/elektromos szerelések.

Aztán ezek mellett/ezeken belűl van aki autót szerel, gépeket/bútorokat restaurál, disztárgyakat készít, stb. így szerteágazó és speciális gépek/szerszámok jelenhetnek meg a házi műhelyekben, akár saját készítésűek is.

Vasmunka: pisztolyfúrók, csavarbehajtó, kisméretű oszlopos fúró, flexek, kettősköszörű/bakköszörű, hegesztő, fűrészgép, szeretnék majd esztergagépet is. Mérő-és ellenőrző műszerek: tolómérők, mikrométerek, mérőóra álvánnyal, optikai mechanikus szögmérő, acél derékszögek, menetfésük, sablonok, meg még egy csomó minden ami eszembe se jut.

Famunka: dekopírfűrész, kézi körfűrész, excentercsiszoló, szalagcsiszoló, meg van egy faeszterga állványom bár még nem lett kipróbálva.

Elektromos: pisztolyforrasztó, forrasztóállomás, blankoló és présszerszámok, digitális multiméterek, analóg multiméterek, tápegységek, hőlégfúvó, stb.

Aztán ezek az évek hosszú során halmozódnak, így alakul ki a géppark. Meg aszerint hogy mibe vágja az ember a fejszéjét. Pl. aki házfelújításba kezd, mindjárt kell egy betonkeverő, bontókalapács, aggregátor, szivattyú, stb. na meg egy kisfurgon...

ápr. 3. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!