Rozsdamentes acél lemezt, kB. 0.8-ast mivel célszerű vágni?
Szalagfűrész??? Ezt olvastam valahol.... számomra elképzelhetetlen de lehetséges...
Vagy flex, direkt acél korong?
Vagy mit lehetne használni? Ráadásul kicsi dolgot szeretnék kivágni a lemezből. Tenyérnyi kört.
Gondoltam például a kés készítőkre, ők biztosan tudják.
A késesek hagyomànyosan nem hasznàlnak rozsdamentest, gondolom, szólok.
Nos, milyen szerszàmaid vannak?
Mert ok, h én lézerrel kivàgatom a cégben, de te?
Hát igen, lézer lenne a legjobb de 1 darabot nem fognak vágni.
Van flex, inox korongok, van kicsi dremel mindenféle korund korongokkal, gyémántos tárcsák. De még ha megküldöm vágó - fúró - üregelő spray el, akkor is lassú.
Plazma brutális lenne.
Tehát a kérdés, hogy egy tenyérnyi inox lemezt mivel lehet vagdosni ami nem olló és görbít meg "böszme" 😅, nem plazma ami szétolvaszt, nem flex ami megéget, károsít?
Van még olló, reszelő, köszörű, és gyorsvágó.
18,45 valóban! Köszönöm, okos!
És abban az esetben ha szeretnék eltávolítani részeket? Milyen "maró" eszközt használjak?
Lehet hogy hiányosan tettem fel a kérdést, engem az érdekel hogy a rozsdamentes acélt milyen eszközökkel célszerű formálni.
🙂
Ha flex-el vágod, akkor rozsdásodni fog. Ha van rajta bevonat, horganyzás, vagy bármi szín, az megsérül.
Ilyennel szokás, ezzel vágtam trapézlemezt, asszem az is 0.8 vagy 0.9 volt:
Dekopírral szoktam, nekem jobban kézre áll és tenyérnyi még pont az amin le lehet követni az ívet.
Kést nem szoktam csinálni de azzal vágtam bordáslemez "szőnyeget" kandalló köré, erkély és kerítésvasakat is azzal szabtam méretre.
Gyorsan fogy a fűrészlap de pár ezerért adják 5 darabost.
Gyakorlatilag mindennel lehet, amit írtak, csak nem mindegy, hogyan.
Dekopírral legegyszerűbb talán, csak nem lesz pontos, még ki kell igazítani köszörűvel. Vagy kézi reszelővel is lehet, de akkor meg valószínűleg erősen be kell fogni a satuba, ami a felületnek nem tesz jót.
A flexelés meg minden köszörülés meg tudja égetni, és rozsdásodik utána. De ha úgy csinálod, hogy nem forrósodik fel annyira, akkor szépen körbemész, és mire visszaérsz az első helyre, már lehűlt, és lehet folyamatosan tovább közelíteni a berajzolt vonalhoz. Egy helyen mindig csak egy keveset vágunk, vagy lassan, vagy amit kíván az anyag, csak ne nyomjuk túl sokáig egy helyre, mert ha elszíneződik, akkor már rossz.
A kézi lemezvágó meg a karos is nagyon látványosan el tudja hajlítani a lemezt. De ezt is ki lehet küszöbölni, ha előbb távolabb vágunk, és vékony szeletekben vágjuk le a felesleget, mert ha a hulladék sokkal keskenyebb, mint a munkadarab, akkor csak a hulladék deformálódik. (Én nem szeretem ollóval vágni a lemezt, kézivel kínos vasat vágni, karossal meg ugyanolyan könnyű elhajlítani. Lehetőleg flex-szel nagyjázom, utána állványos köszörűvel szépítem az ívet. Csak rozsdamentesnél tényleg vigyázni kell, hogy ne melegedjen fel túlságosan.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!