Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Vízóra leolvasó botot milyen...

Vízóra leolvasó botot milyen anyagból csináljak?

Figyelt kérdés

Vízóra leolvasáshoz szeretnék botot (pálcát) készíteni, de nem tudom milyen (fém)anyagból készítsem ami olyan 150-160 cm magas, vékony de erős, ugyanakkor könnyű, hogy egész napos vízóra olvasáshoz kényelmesen használható és hordozható.

Sajnos a vízmű cégnél ahol dolgozom nem biztositanak, ilyen cél eszközt, old meg ahogy tudod. Ki-ki seprőnyélből ebből- abból készitett magának sajátot.

Remélem nagyon kreatív, találékony, otthon házkörül mindent megoldó emberek is hozzászólnak, akik tudnak valami jó tippet adni, hogy milyen anyagból csináltassam.

ma 08:51
 1/10 anonim ***** válasza:
65%

Felmosónyélből csinálnám. Ha a leghosszabb sem elég, akkor kettőt összetoldanék.

Valami teleszkópos takarítóeszköz nyél?

Pecabot is elképzelhető.

ma 09:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Bambusz nádat szerezz, az könnyű és erős is meg hosszú.
ma 09:15
 3/10 anonim ***** válasza:
62%
Selfiebot?
ma 09:39
 4/10 anonim ***** válasza:

A felsoroltak jó ötletek. Alumínium az ami neked kell ha fémrúd az amit szeretnél. De sokkal egyszerűbb ha veszel egy felmosó nyelet ahogy 1-es írta. Az csak pár száz forint és egy egyszerű bilinccsel lehet hozzá rögzíteni tükröt is, vagy ha sikerül venned akkor egy biciklis visszapillantó tükröt vegyél, az eleve olyan ami direkt ilyen rudakra - a bicikli kormányrúdjára készült.

[link]

[link]

ma 10:13
 5/10 anonim ***** válasza:

Én felmosónyélből csináltam, ami havi 1-2 leolvasásra még kényelmes. Tartós igénybevételre profi eszköz kellene inkább.

Azonban az finoman szólva is aggályos, hogy a munkáltató nem biztosít részedre egy alapvető munkaeszközt. Nem hinném, hogy megfelel a hatályos szabályoknak a munkáltató "oldd meg" hozzáállása.

ma 10:13
 6/10 anonim válasza:
100%
Felénk a vízóra leolvasó szelfi bottal jár.
ma 10:51
 7/10 anonim ***** válasza:

Legjobb ilyen célszerszámot egy érdi vízóra leolvasó hölgynél láttam.

A botodnak több funkciója is lesz:

1. az aknában lévő mérőórák fedelének felnyitása, lezárása

2. egy lámpa hordozása

3. applikálni kell rá egy nagyítót is (a vízóra számlapján a számok kicsik, és 1,5-2 méter távolságra lesznek tőled)

4. valamint jobb híjján a kutyáktól is meg kell védjen.

Egyéb feltétel, h télen ne legyen hideg télen és h ésszerű áron hozzáférhető legyen.

Nem mindegy, mivel járod a területedet. Gyalog? Biciklin? Kocsival?

ma 10:56
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyszerű festőhengerhez való teleszkópos nyél szerintem a legegyszerűbb megoldás. Olcsó, könnyű, szűkség esetén kitolható hosszabbra is.
ma 11:54
 9/10 anonim ***** válasza:
#8 Igazad van, az a legjobb, ráadásul összetolható.
ma 12:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Szintén vízműnél dolgozva elküldeném az anyjába a munkáltatómat ilyen hozzáállással. :) Azért nem olyan drága egy leolvasó bot, hogy ne engedhessék meg, hogy minden leolvasónak adjanak egyet. Egyszer kell megvenni.

Ha homemade, akkor egy teleszkópos felmosó nyél. Fillérekért láttam múltkor a Pepcoban is és egész masszívnak tűnt. Ráeszkábálni egy nagyítót, plusz az aljára egy szivacs rongyot, vagy bármilyen törlőt, amivel esetleg törölni lehet a mérő tetejét szükség esetén.

Visszatérve... én szépen lassan elkezdeném megtagadni a mérőleolvasásokat, mert nálunk pl. szabályzat is szól arra, hogy nem szabvány szerinti aknába nem köteles lemenni a leolvasó. Ha botot meg nem adnak, akkor ilyen formán szerintem a mérők 80%-ának elmaradna a leolvasása évről évre. :)

ma 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!