Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Jó ragasztópisztoly?

Jó ragasztópisztoly?

Figyelt kérdés
Még nem használtam ilyet, úgyhogy nincsenek szempontjaim, de gondolom, jó lenne, ha kényelmesen lehetne fogni, jó helyen legyen a súlypontja... Érdekelnének ilyesmi szempontok is, vagy vezetékes kontra akkus összevetés, de konkrét termékajánlást is örömmel fogadok!

dec. 19. 20:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%

Sok kínai kacat után, amik 1-2 évet bírtak vettem egy dremel pisztolyt. Nagyon megérte. Külön tetszik, hogy ki lehet húzni a kábelt és pár percig vezetéknélküli módban is lehet használni.

Akkusat nem ajánlom, nehéz lesz tőle és negyed óránál tovább nem nagyon bírják.

dec. 19. 21:39
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ezektől túl sokat várni, jó fogás meg súlypont, na ne viccelj! Nekem valami 20 éve a Praktikerben vett van, és jó ha egy évben 1x használom, mert ezek alapvetően csak taknyolgatásra valók, ha pl záraz virágokból csinálsz díszeket, vagy ahol nem számít, hogy egy nagy mócsingot odanyomsz, de minden más esetben, ahol két érintkező felületet vékonyan kell összeragasztani, oda csakis hagyományos ragasztók a jók. Szóval valószínűleg csak kidobnád rá a pénzt.
dec. 19. 22:23
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Én kínából rendeltam vagy 8 éve, hőfokszabályzósat, meg ragasztókat is hozzá. Teljesen jó mindegyik, azóta is teszi a dolgát, ahogy kell, annó még talán harmad árban volt mint itthon.
dec. 20. 06:57
 4/11 A kérdező kommentje:
Másnak kell vennem, ezt kérte. Folyamatos használatban van, ezért valami jót akarok neki venni, amivel öröm a munka. Tudom, hogy egy jó szerszám mennyit számít. Pl.hiába néz ki egy szupermarketes cucc úgy, mint egy ötszörösébe kerülő márkáé, azért ha dolgozol vele, feltűnő a különbség. #1 köszönöm a hasznos választ!
dec. 20. 07:01
 5/11 anonim ***** válasza:
Minél nagyobb teljesítményű legyen, semmi más nem számít. Ezeknek az ergonómiája olyan, amilyen. Folyamatos használat mellett én valami maszkot is viselnék.
dec. 20. 07:19
 6/11 anonim ***** válasza:
68%

Van egy picike fisfos 1000 forintos, meg egy Lidl-ös. Mindkettő jó. Utóbbit akkor szoktam elővenni, ha komolyabb feladatra kell, mert vezeték nélkül is lehet használni, van tálcája, stb. Szóval barkács cuccra kényelmesebb vele dolgozni és elég jó ár-érték arányú.

A pici 2 perc alatt felmelegszik, ellenben csöpög, borul, nem tudom. Arra tökéletes, ha gyorsan három pöttyöt akarok ragasztani.

Kérdezd meg az ajándékozottat, hogy van-e kiszemelt példánya, szerintem ez a legegyszerűbb. Ha valaki sokat dolgozik vele, akkor gondolom vannak prioritásai, elvàrásai is.

dec. 20. 08:20
 7/11 A kérdező kommentje:
Ahhoz túl elfoglalt, hogy ilyeneken gondolkodjon, úgyhogy szeretném helyette elvégezni a kutatómunkát. Amíg ki nem próbáltam, én sem tudtam, hogy egy Fiskars fejsze helyettem vágja a fát, azután lettek csak szempontjaim egy jó fejszét illetően. Ezért olvasom örömmel olyanok tapasztalatait, akik választottak már jót. Vagy akár rosszat, amiben valami zavarta őket.
dec. 20. 14:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Az üzemi hőfok sokat számít mert vannak különböző olvadáspontú ragasztórudak. Az sem árt, ha szabályozható a hőfok, hogy az alacsonyabb olvadáspontú rudak ne folyjanak túlzottan.
dec. 20. 18:36
 9/11 anonim ***** válasza:

> "A pici 2 perc alatt felmelegszik, ellenben csöpög, borul, nem tudom."

A csepegés a legkisebb baj. A legidegesítőbb probléma az amikor nincsen elég teljesítmény a ragasztórúd instant felmelegítéséhez és használat közben elkezd lassulni a rúd behúzása, majd teljesen meg is akad, mert nem tudja továbbnyomni a hideg rudat és perceket kell várni a folytatáshoz. Addigra viszont a már kinyomott ragasztó megszárad a felületen. A szabályozható is csak akkor jó, hogyha megfelelően magas fűtőteljesítményre is beállítható.

Egyébként remélem, hogy senki nem gondolja azt, hogy ezek a melegragasztók erős és teherbíró kötés kialakítására vannak kitalálva. Ha arra tervezi használni az illető, akkor nagyon gyorsan felejtse el. Dekor célokra és visszaszedhető ragasztásra jók, másra nem.

dec. 20. 21:07
 10/11 A kérdező kommentje:
Ismétlem, régóta használ ilyet a célszemély, tudja, hogy mire jó, de szeretnénk jót venni neki. Köszönöm a sok hasznos szempontot hozzá. Árkategóriában meglátszik a minőség? Ha igen, mennyitől felfelé érdemes nézegetni?
dec. 21. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!