Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Jó ragasztópisztoly, aminek...

Jó ragasztópisztoly, aminek nem törik el a ravasza pár használat után?

Figyelt kérdés
Eddig a 3-8ezres kategóriákból vettem jópár félét, de midnegyiknek ugyanaz a baja: pár használat után a ravasz eltörik, vagy legalábbis valami ott átkattan és utána nem lehet már nyomni. NEM nyomom erősen, csak nagyon sokat vannak használva. Egy nap 4-6 órán át, több kg-nyi ragasztórudat elhasználva. Már próbáltam csak a ragasztórúdnál nyomni inkább, meg úgy szoktam, hogy 2 pisztoly megy, így az egyiket amíg használom, a másik kellően átmelegszik és könnyebb nyomni, nem kell hozzá minimális erő sem, hogy ne törhessen el. Aztán fordítvam váltogatva, de így sem bírnak ki pár napnál/használatnál többet. Szóval van olyan, ami tényleg jó? Mondjuk maximum 25ezer forintig.
2022. ápr. 18. 11:15
 1/5 anonim ***** válasza:
54%
" Egy nap 4-6 órán át, több kg-nyi ragasztórudat elhasználva." Elárulnád, hogy pontosan mire használod? (Akár priviben.)
2022. ápr. 18. 13:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Kb. 30 éve használok ragasztópisztolyt de még az ismeretségi körömben sincs olyan akinél eltört volna.

Elképzelni sem tudom, hogy napi több kilónyit mire lehet elhasználni??!

2022. ápr. 18. 14:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Az automatizálás előtt mi ilyet használtunk bent a cégnél több évig, nagyon jó:

[link]

2022. ápr. 18. 23:33
 4/5 anonim ***** válasza:
66%

Még az őskorban vettem egy olcsót, ami néhány használat után valóban úgy járt, ahogy leírtad.

Szétkaptam, nyomtatott áramköri lap üvegszálas anyagából készítettem bele egy új ravaszt, azóta nem akar tönkremenni. Pedig néha igen nyomom, mert lassan melegszik be, így próbálom siettetni.

De tény, soha, egyszer sem használtam olyan intenzíven, mint te a magadét.

2022. ápr. 19. 09:37
 5/5 A kérdező kommentje:

Akinek sikerült értelmes választ adnia, annak köszönöm.

A munkámhoz tartozik, kézműves termékeket árulok, és az egyik legkedveltebb termékem egy olyan házikó dísz, aminek az alapja lényegében ragasztópisztoly.

Valószínűleg ezt a sok órás hőt nem bírják az olcsóbb kategórásoknál a ravaszok. Csak az a baj, hogy a 10ezer forintosak sem. Ezért nem merek 20-30 ezreset venni, félek, hogy az is így jár. Ezért kérdezek konkrét tapasztalatok után.

Aki tényleg sokat használ ragasztópisztolyt (pl. kreatív hobbi boltosok) szintén folyamatosan dobálják ki a pisztolyt ugyanazért, amit én: törik a ravasz. Mármint belül törik valami, vagy átkattan, nem is tudom, kívülről nincs baja, de utána már nem lehet húzni. Ha valaki nem találkozott ezzel a problémával, nem használt még eleget ragasztópisztolyt..

2022. ápr. 19. 09:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!