Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ragasztópisztollyal készített...

Ragasztópisztollyal készített ragasztás mennyire tartós, víznek, esőnek mennyire áll ellent?

Figyelt kérdés

Ha cipőt ragasztok, azt összetartja majd sokáig, avagy elválík az anyagtól az első esőben???

Tudom van kifejezett cipőragasztó is (palmatex), korábban használtam, de mostanában nincs nekem itthon, ragasztópisztolyom viszont van, és még alig használtam életemben....

Aki ragasztópisztolyozott már cipőt, megköszönném a tapasztalatait!

Ja meg igazán nekem a palmatex nem vált be nagyon, azért is gondolkodom másban....

dec. 7. 00:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%

Vízálló, porózus anyaghoz jól tapad, viszont a gyakori mozgástól idővel eltörhet.

Talán az áttetsző stift a legelasztikusabb.

dec. 7. 01:00
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A ragasztópisztoly nem való erre a célra.
dec. 7. 03:44
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne cseszd össze a cipőt ragasztópisztollyal, nem arra való, nem lesz jó. A cipőhöz rugalmas ragasztás kell gumi/szilikon jellegű. Vannak kifejezetten erre való ragasztók is háztartási kiszerelésben. Persze költeni kell rá sajnos.
dec. 7. 04:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Vízálló, de nem rugalmas. Tehát kirakhatod a cipőt az esőbe, csak sose vedd fel :)
dec. 7. 05:14
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem erre való. Ez kreatív hobbira lett kitalálva, nem olyan helyre ahol bármilyen igénybevétel van.
dec. 7. 05:19
 6/11 A kérdező kommentje:

Aha, szóval eddig már öten lebeszéltek. :)

De értem a magyarázataitokat, és el is fogadom. Akkor inkább ezzel nem kísérletezem.

Legfeljebb egyszer egy szinte kidobàsra ítélt, max otthoni használatra szánt cipőn kipróbálom... De a jobbakat nem rakom tönkre.

dec. 7. 09:47
 7/11 A kérdező kommentje:
Ja és köszi mindenkinek!
dec. 7. 09:48
 8/11 anonim válasza:
100%

Ragasztópisztoly ált. sulisoknak való technika órára.

Díszek odaragasztására, papír, selyemszalag semmi komolyabb.

dec. 7. 11:25
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire. Lakásban a riasztó vezetéke volt ilyennel rögzítve fa falburkolathoz. Pár év után elengedett.
dec. 7. 19:44
 10/11 waland ***** válasza:
100%
Palmatex jó lehet. Lepucolod, zsírtalanítod, megkened, szétnyitod annyira hogy ne érjen össze. Vársz míg már úgy tűnik hogy nem ragad utána pedig ősszenyomod. Annál jobb a ragasztás minnél erősebben nyomod össze.
dec. 7. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!