Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kábel elágazásnál mindig...

Kábel elágazásnál mindig kötődobozt kell használni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Falonkívüli csatornában szeretnék egy fázist és nullt ketté ágaztatni. Úgy tudom hogy csak az a helyes módja ha kötődobozt és wagot használnék.

De a hely szűkössége miatt arra gondoltam, hogy a falonkívüli vezeték csatornában ágaztatnám el, úgy hogy összesodrom és szigetelő szalaggal áttekerem a csatlakozási pontot.

Ez rossz/igénytelen megoldás lenne, jobb/helyesebb ha kötődobozt használnék?

Köszönöm előre is a segítséget!

dec. 6. 09:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Jobb lenne kötődoboz. Megoldható úgyis,ahogy te akarod.
dec. 6. 10:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Működne, de valóban eléggé igénytelen. Legalább csokit használj, az egy fokkal jobb és biztonságosabb kötést biztosít.
dec. 6. 10:43
 3/8 anonim ***** válasza:
61%
Mindig elcsodálkozok, hogy 3 db wago és 1 db 75-ös kötődoboz helyett tényleg megéri a lakástüzet kockáztatni?
dec. 6. 12:48
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom nem fűrésztelepet fog rajta üzemeltetni.Való igaz,ma már a csavart kötés nem szabványos,de egy LCD tv,vagy egy konyhapult világítás nem gyújtja fel az utcát.
dec. 6. 14:50
 5/8 anonim ***** válasza:
39%
A doboz szükségességét én sem értem, de két vagy 3 háromas wago egy csatornába bele szokott férni.
dec. 6. 15:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát igen,bele kellene.Én sem spóroknák rajta.
dec. 6. 15:13
 7/8 anonim ***** válasza:
29%
Ha nagyon szűk a hely, akkor úgy szoktam megoldani, hogy a csokit szedem szét három egyesre és eltolva befér a 10*16-os csatornába is.
dec. 6. 18:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Na ne viccelj, hol nem fér el egy kötődoboz falon kívül? Lehet ám egy centivel odébb is rakni, nem muszáj kicentizni az elágaztatás helyét! De nyugodtan ágaztasd el csatornán belül, csak akkor ne csodálkozz, hogy utána sem hozzáférni, sem javítani, semmit nem lehet majd rajta. Sz.pni fogsz, mint a torkosborz, de akkor már késő bánat lesz.
dec. 7. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!