Fürdőszoba bútort szeretnék csinálni egy régi bonanza bútorból, mivel festhetem le, hogy ne menjen tönkre?
A bútor maga jó állapotú, nincsenek rajta komolyabb sérülések. Egy "ráültethető" mosdókagyló kerül majd rá, ezért valamennyi víz fogja érni a felületét és mivel fürdőszobában lesz, ezért az elszívó ellenére pára is.
Annie Sloan Satin Paint festéket néztem ki hozzá, ami elvileg mosható és súrolható is, valamint jó a kopásállósága és igénybevett felületekre is alkalmas.
Ez esetleg megfelelő lenne a fa bútor megóvására ilyen környezetben? Vagy még kellene rá egy erősebb lakk is? Bár elvileg ehhez a festékhez nem szükséges lakk, csak a tartósság érdekében gondoltam rá.
Én ilyen V33-as konyhabútorfestéket vettem a készülő akváriumbútoromhoz, ahol szintén fontos a vízállóság. Elég keményre is köt, mert át szerettem volna csiszolni második réteg előtt, és alig vitte az excenter csiszoló. Ahogy néztem árban is jobb mint amit kinéztél
Ahogy az asztalos írja, az egyes elemek között a pára szét fogja szedni. Jó sok lakk (pl. a terasz vagy lépcső lakkok a legerősebbek), de nem lesz sosem olyan páraálló, mint egy gyári bútor vagy munkalap. Bár az is igaz, hogy azok se mind örökéletűek...
Konyhabútor festéknél Duluxot próbáltam, hát a dörzsi szivacsot azért nem bírja - mármint nem szedi le, de súrlófényben látszik, hogy a takarítás helyén mattabb lesz. Legjobban még a kültérre ajánlott lazúrok váltak be nekem ilyen célokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!