Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fürdőszoba bútort szeretnék...

Fürdőszoba bútort szeretnék csinálni egy régi bonanza bútorból, mivel festhetem le, hogy ne menjen tönkre?

Figyelt kérdés

A bútor maga jó állapotú, nincsenek rajta komolyabb sérülések. Egy "ráültethető" mosdókagyló kerül majd rá, ezért valamennyi víz fogja érni a felületét és mivel fürdőszobában lesz, ezért az elszívó ellenére pára is.

Annie Sloan Satin Paint festéket néztem ki hozzá, ami elvileg mosható és súrolható is, valamint jó a kopásállósága és igénybevett felületekre is alkalmas.

Ez esetleg megfelelő lenne a fa bútor megóvására ilyen környezetben? Vagy még kellene rá egy erősebb lakk is? Bár elvileg ehhez a festékhez nem szükséges lakk, csak a tartósság érdekében gondoltam rá.

nov. 23. 12:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Én ilyen V33-as konyhabútorfestéket vettem a készülő akváriumbútoromhoz, ahol szintén fontos a vízállóság. Elég keményre is köt, mert át szerettem volna csiszolni második réteg előtt, és alig vitte az excenter csiszoló. Ahogy néztem árban is jobb mint amit kinéztél

[link]

nov. 23. 13:12
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Asztalos vagyok, ilyet el se vállalok.lefestheted akármivel, mivel nem elemeire szedve fogod lefesteni, a víz pedig mindenhova be fog jutni, néhány év alatt szét fog rohadni.
nov. 23. 13:31
 3/3 anonim ***** válasza:

Ahogy az asztalos írja, az egyes elemek között a pára szét fogja szedni. Jó sok lakk (pl. a terasz vagy lépcső lakkok a legerősebbek), de nem lesz sosem olyan páraálló, mint egy gyári bútor vagy munkalap. Bár az is igaz, hogy azok se mind örökéletűek...

Konyhabútor festéknél Duluxot próbáltam, hát a dörzsi szivacsot azért nem bírja - mármint nem szedi le, de súrlófényben látszik, hogy a takarítás helyén mattabb lesz. Legjobban még a kültérre ajánlott lazúrok váltak be nekem ilyen célokra.

nov. 23. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!