Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mivel fessem be az otthoni...

Mivel fessem be az otthoni lámpaizzókat, hogy ne ilyen snassz hideg-meleg fényük legyen, hanem színes?

Figyelt kérdés

Ilyen izzóim vannak, de szeretném feldobni a színűket:

[link]

Mivel tudnám befújni őket, amivel nem csinálok kárt vagy bajt?

nov. 21. 21:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Nem lehet őket úgy lefesteni, ahogy gondolod. Legalábbis szép nem lesz.

Sokkal egyszerűbb színes led izzóra cserélni.

nov. 21. 21:24
 2/11 A kérdező kommentje:
És olyat hol kapok?
nov. 21. 21:40
 3/11 anonim ***** válasza:
Ikea?
nov. 21. 21:42
 4/11 anonim ***** válasza:
Így legalább látni és nem bántja a szemet
nov. 21. 21:57
 5/11 anonim ***** válasza:

Ahogy írták, nem tudod befesteni, akkor amint világítani kezd a foltok fognak látszani rajta meg a csíkok és nem hangulatos lesz a szoba hanem kaotikus és sötét.

Egyszerűen vegyél színes izzókat. Keress rá a neten, erre való!

[link]

[link]

[link]

nov. 21. 22:20
 6/11 anonim ***** válasza:
Obi, Praktiker, sőt szerintem néha a Tescoban is lehet találni.
nov. 21. 22:43
 7/11 anonim ***** válasza:

A Praktikerben én olyat vettem, mint az 5. utolsó linkje, szerintem teljesen jó.

A kis távirányítóval lehet váltogatni a színeket is meg a fényerősséget is. Én pont a hangulatvilágítás miatt vettem anno a szabályozós villanykapcsoló helyett, de a színekkel is jól elszórakoztam, szerintem nagyon praktikus kis cucc :)

nov. 21. 23:44
 8/11 jpeacefuler ***** válasza:
Azt hiszem van színes lakkfesték-spray, avval próbálkoznék a helyedben. Az átereszti a fényt és ha ügyesen fújod megfelelő távolságból, akkor homogén lesz a felülete, nem lesz foltos.
nov. 22. 05:33
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem itthon olyan led izzóim vannak a hálóban, amikhez adtak egy kis távirányítót és rgb skálán tudom változtatni a színüket, de be lehet állítani, hogy magától váltakozzon, de akár le is lehet vele kapcsolni... nagyon menő... megvettem, egyszer kipróbáltam, aztán soha többet nem használtam, a távirányítót se tudom hol a francba lehet... totál felesleges pénzkidobás.
nov. 22. 05:49
 10/11 anonim ***** válasza:

chatgpt, tehát ellenőrizni kell, de ilyen mélységű választ nem látok:

Színezési lehetőségek:

Speciális színezett fólia:

Használhatsz hőálló, színes fóliát (pl. színházi világításokhoz használt színes gélfóliát).

Vágj ki egy kis darabot, ami pontosan illeszkedik az izzó burájára, és rögzítsd hőálló ragasztóval.

Hőálló festék spray:

Kereshetsz speciálisan üveghez és hőálló felhasználásra készült festéket (pl. hőálló lakk vagy üvegre való színes spray).

Fújd le vékony rétegben az izzó buráját.

Győződj meg róla, hogy a festék átlátszó típusú, és száradás után nem zárja el teljesen a fényt.

Átlátszó körömlakk + színezék:

Ha nem találsz megfelelő spray-t, használhatsz átlátszó körömlakkot, amit színező pigmenttel (pl. por alakú festékkel) keversz össze.

Ecsettel vidd fel vékony rétegben az izzóra.

Amit kerülj:

Normál festékek: Ezek nem bírják a hőt, repedhetnek vagy akár meg is gyulladhatnak.

Nem átlátszó anyagok: Ezek túlságosan elnyelhetik a hőt és akadályozhatják a fény kijutását.

Túl vastag réteg: A túl vastag festékréteg megakadályozhatja a fény normális áramlását, és hőproblémákat okozhat.

Biztonsági figyelmeztetés:

Mielőtt bármilyen festéket vagy anyagot használnál, ellenőrizd az izzó gyártói specifikációját, hogy megbizonyosodj róla, hogy a burát szabad festeni. Ha kétségeid vannak, válaszd inkább a színes fényű LED-izzókat, amelyek már gyárilag színezettek vagy állítható RGB funkcióval rendelkeznek.

nov. 22. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!