Mivel fessem be az otthoni lámpaizzókat, hogy ne ilyen snassz hideg-meleg fényük legyen, hanem színes?
Ilyen izzóim vannak, de szeretném feldobni a színűket:
Mivel tudnám befújni őket, amivel nem csinálok kárt vagy bajt?
Nem lehet őket úgy lefesteni, ahogy gondolod. Legalábbis szép nem lesz.
Sokkal egyszerűbb színes led izzóra cserélni.
A Praktikerben én olyat vettem, mint az 5. utolsó linkje, szerintem teljesen jó.
A kis távirányítóval lehet váltogatni a színeket is meg a fényerősséget is. Én pont a hangulatvilágítás miatt vettem anno a szabályozós villanykapcsoló helyett, de a színekkel is jól elszórakoztam, szerintem nagyon praktikus kis cucc :)
chatgpt, tehát ellenőrizni kell, de ilyen mélységű választ nem látok:
Színezési lehetőségek:
Speciális színezett fólia:
Használhatsz hőálló, színes fóliát (pl. színházi világításokhoz használt színes gélfóliát).
Vágj ki egy kis darabot, ami pontosan illeszkedik az izzó burájára, és rögzítsd hőálló ragasztóval.
Hőálló festék spray:
Kereshetsz speciálisan üveghez és hőálló felhasználásra készült festéket (pl. hőálló lakk vagy üvegre való színes spray).
Fújd le vékony rétegben az izzó buráját.
Győződj meg róla, hogy a festék átlátszó típusú, és száradás után nem zárja el teljesen a fényt.
Átlátszó körömlakk + színezék:
Ha nem találsz megfelelő spray-t, használhatsz átlátszó körömlakkot, amit színező pigmenttel (pl. por alakú festékkel) keversz össze.
Ecsettel vidd fel vékony rétegben az izzóra.
Amit kerülj:
Normál festékek: Ezek nem bírják a hőt, repedhetnek vagy akár meg is gyulladhatnak.
Nem átlátszó anyagok: Ezek túlságosan elnyelhetik a hőt és akadályozhatják a fény kijutását.
Túl vastag réteg: A túl vastag festékréteg megakadályozhatja a fény normális áramlását, és hőproblémákat okozhat.
Biztonsági figyelmeztetés:
Mielőtt bármilyen festéket vagy anyagot használnál, ellenőrizd az izzó gyártói specifikációját, hogy megbizonyosodj róla, hogy a burát szabad festeni. Ha kétségeid vannak, válaszd inkább a színes fényű LED-izzókat, amelyek már gyárilag színezettek vagy állítható RGB funkcióval rendelkeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!