Árt az elektromos/akkus eszközöknek a hideg?
Van egy akkus fúró csavarozóm és egy akkus fúró kalapácsom 1-1 akksival és töltővel. Ha ezek kint lennének télen egy fűtetlen, szigeteletlen de fedett műhelyben akkor kibírnák a telet? Házban nem akarom tárolni, megkaptam a leszólást, hogy ne akarjak már a házból is műhelyet csinálni.
A többi cucc pl fűkasza vagy egyéb benzines dolgok tudom hogy kihúzzák a telet, de attól tartok, hogy ezek az elektromos dolgok bepárásodnak és zárlatosak lesznek. Li-Ion akku van benne. Ni-Cd akksikkal volt tapasztalatom, feltöltve eltettem, és tavaszra megpusztult.
Árt.
2 akksit nem mersz elrejteni valahol az asszony elől? :DDDD
5 fokig ajánlott, minden gond nèlkül, csak töltsed fel őket. Hidegben nő az önkisülèse. 0 alatt azèrt tartósan ne tárold.
Hidegben a kapacitásuk esik le, hamarabb merülnek.
A túl hidegben változás lesz a belsejèbe, ami nem használ neki.
Akkor párásodik be, ha kintről beviszed a melegben. De ennyit akkor is kibírnak, max az elektronika miatt pár órát vár az ember.
Nekem a különálló, fűtetlen műhelybe van 25 ève minden szerszámom, gèpen, e miatt mèg soha semmi nem ment tönkre. Max az akkukat szoktam a ház alatti pincèbe letenni.
A litiumos akkukat úgy tudod kinyírni, ha hidegen fullra töltöd, majd beviszed a melegbe.
Ezt leszámítva tárolni lehet -20 fokban is, semmi baja nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!