Mit lehet csinálni akkor ha hiába szorítom meg bilincsel a slagon a csövet, nyomás alatt fröcsköl? Elég könnyen fölment szóval nem csoda de csak ilyen cső kapható tehát elméletileg valamit rá kell tenni a csonkra mielőtt a csövet ráteszem de mit?
Még azt kellene tisztázni, hogy mit értesz nyomásálló csövön. Simán csak egy slagot? Mert az mindegyik nyomásálló. Vagy valami speciális variációt?
Ha spriccel alóla, olyasmit tudok elképzelni, hogy károsodott (rozsdás), amire ráhúztad. Vagy nem egy méretű a kettő. Vagy a bilincs ócska kivitelű, az összefogatása nagyon kiáll.
Állandóra akarod? Mert akkor nyomsz alá egy kis gumiámot, vagy akár szilikont, rászorítod a bilincset, és másnap már bírja a nyomást. (Vagy egy óra múlva is jó eséllyel.)
De ha tényleg olyan, mint amit linkeltél, ott a menetre rá lehet hajtani egy ilyet:
Erre meg gyorscsatlakozóval a slagot.
Szerintem ne hagyj nyomás alatt gyorscsatlakozót mint amit #11 linkelt, pláne szar minőséget, csak a gardena jó.
Az eredeti problémára: nyugtass meg, ugye ugye nem 1/2"-os csatlakozóra akarsz 3/4"-e csövet? :)
Én vennék új réz tömlővéget ami a csapokon van gyárilag az elég gagyi. Illetve ha nyomás alatt akarod tartani akkor 2db rendes bilincset. A tömlőről újra szerelés előtt érdemes levágni azt a pár centit ami már meg van nyomódva ha a hossza engedi.
Az a baj hogy annyira rá van rohadva hogy az nem megoldás hogy leszedem.
Milyen erős bilincset javasoltok mert a bilincs tényleg ilyen gyenge.
Nem nincsen negyed collnyi különbség :). Csak annyi van hogy simán rámegy kicsit még lötög is de én azt várnám el hogy a csövet meleg vízbe kelljen rakni és ráerőltetni és aztán ra a bilincset
Nem beszélek rá semmire, de nincs az a csatlakozó amit ne lehetne leszedni, kell egy csőfogó aztán annyi :D Nézd meg a gyári tömlővég és egy réz tömlővég formáját, a gyári szar épp hullámos a réz pedig erős éles bordákkal van.
Tényleg az a kérdés, hogy milyen víz milyen nyomás. Ha vezetékes víz és hálózati nyomás, nem szaroznék, mert ha ledobja amikor nem vagy otthon az durva kár... (szerintem)
Bilincs: [link]
Amikor nem vagyok otthon akkor nem lenne nyomás alatt.
Hiába a csőfogó az nem megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!