Valamit kell csinálni a régi tágulási tartállyal?
Figyelt kérdés
Volt kint szerelő, mert a manométer a kazánon nem mutatott nyomást. Akkor derült ki, hogy a kombi kazánban a tágulási tartályon belül a gumimembrán lyukas. Illetve a tűszelepnél is ereszt. A kupak vissza lett tekerve a szelepre, hogy legalább a víz ne jöjjön ki. A rendszerbe, a kazánon kívülre be lett építve a visszatérő ágra egy új tágulási tartály. A régi pedig maradt. Ahogy elnéztem az pedig az előremenőre van kötve a kazánon belül. Viszont a manométer még mindig annak a nyomását mutatja. Így ha az lemegy nullára, akkor annyit fog mutatni megint. Viszont az új tágulási tartályban meg 1.2 bar van. A kazánon lévő manométert hagyjam figyelmen kívül és a külső, új tágulási tartály nyomását vegyem csak figyelembe? Van valami teendő a régi tágulási tartállyal?tegnapelőtt 12:16
1/5 anonim válasza:
Ezt az a szerelő tudja megmondani aki látja is a rendszeredet, hogy mi hogyan lett bekötve, most hogy van az új tartállyal együtt. Látatlanba csak találgatni lehetne és az neked okozna kárt ha nem jó tanácsot kapnál.
De feltételezem, hogy ha tenned kellett volna még bármit a régi tartállyal akkor azt a szerelő meg is csinálta volna vagy legalább szól neked róla.
2/5 anonim válasza:
Mindegy hogy van bekötve.A nyomás kiegyenliti egymást.Az új tágulási tartály műszere a mérvadó.Fűtésnél ez is magasabb lesz
3/5 A kérdező kommentje:
Annyi, hogy az új tartálynak nincs műszere/manométere.
tegnapelőtt 21:44
4/5 A kérdező kommentje:
De értem, köszönöm.
tegnapelőtt 21:44
5/5 Oldfire válasza:
Elég érdekes, hogy a régi t. tartályt bekötve hagyta. Nem láttam még ilyet.Ha a kazánon kívül helyezik, nem gond. Lehet ilyet. Sőt olcsóbb. Márka független. A megfelelő méret a fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!