Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fapótlás: Régi, de jó állapotb...

Menomano000 kérdése:

Fapótlás: Régi, de jó állapotban lévő faajtón van egy kb. fél centis hiány a farészen, ezt szeretném pótolni, a kérdés, hogyan és mivel?

Figyelt kérdés

Próbáltam mestertapasszal kitölteni, de mivel túl vastag, ezért repedezik és rettenetesen lassan szárad, s a gumiszerű volta miatt agyrém csiszolni.

Gondolkodtam kétkomponensű epoxin, vagy epoxi gyurmán, de fogalmam sincs merre induljak el.

Olvastam, hogy restaurálók Arbocollt használnak, de nem tudom hol lehet beszerezni.

szept. 29. 12:55
 1/6 anonim ***** válasza:
86%

A fakittet nem szabad egyszerre beletenni. Ez volt a gond, nem tud kiszáradni.

Mindig egy vékony, 1-2mm-es réteget vigyél fel és hagyd megszáradni, aztán tedd rá a következőt!

De beragaszthatsz egy darab fát is ha elég nagy a sérülés, sima faragasztóval, aztán annak a tetejét kell csak bekenni ezzel a fakittel.

Nem kell túlkombinálni, csak ne egyszerre menjen az a vastag anyag. Sajnos pár ajtó amit vettünk vadonatújan az pocsék minőségű volt az I. osztályú besorolása miatt és kénytelen voltam pár hasonló méretű hiányt pótolni rajta. Sikerült, azóta sincs vele semmi gond, már 16 évesek az ajtók. De ajánlott a fához leginkább hasonló színű fakittet venni, hogy aztán a festés alatt ne látsszon az eltérő színe a fának.

szept. 29. 14:55
 2/6 anonim ***** válasza:
"az pocsék minőségű volt az I. osztályú besorolása miatt " - elírtam, az I. osztályú besorolása ellenére. :)
szept. 29. 14:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Fűrészpor + faragasztó.
szept. 29. 15:45
 4/6 anonim ***** válasza:
Szép asztalos-restaurátor feladat.
szept. 29. 20:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
okt. 1. 20:55
 6/6 Senior Séf ***** válasza:
Létezik folyékony fa, pont az ilyen esetekre.
okt. 18. 00:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!