Melyik eszterga kés a jobb ,a váltó lapkás ,vagy a forrasztó lapkás?Nem értek hozzá ,azért írtam ide.Magyarul amit úgy kell felcsavarozni ,vagy a régi fajta ami forrasztva van .Bocsánat ha ilyen balf@szul írtam:)
A forrasztott lapkás kést ha megveszed, az még így nem tudod használni, hanem meg kell élezni, kialakítani rajta a megfelelő szögeket, ha lepattan akkor újra köszörülni stb, így kell hozzá némi szakértelem.
Váltólapkás ezzel szemben univerzálisabb, eleve semmi munkád nincs vele, csak beszereled a gépben befogott késszárba és használható, ütéseket is jobban bírja, szemben a forrasztottal, a felhasznált anyaghoz tudod vásárolni, megkopott lapka, vagy más alapanyag használatakor is ha cserélsz, akkor is megmarad a gép beállítása, nem kell újra bemérni a szerszámot.
Na és ezt ki mondja, hogy jobb? Nem tudom, hogy mit szeretnél csináltatni ezen a fogaskeréken, mert olvastam a többi kérdésedet is, de ha a fogak részét is szeretnél átalakítatni valamit, akkor a forrasztott lapkát szét fogja verni, aztán mehet köszörülgetni az esztergályos akihez viszed. Nem tudom miért te aggódsz ezen, mikor nem a te gondod?
Mint szakmabeli, és továbbra is a betétlapkát mondom erre a célra, és abból azért van jó pár fajta ami bírja a hőkezelt anyagot, és a megszakított forgácsolást is. Én most pl Walter körlapkájával esztergálok 52-54 HCR keménységű kifúrkált anyagot, szóval kapja rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!