Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Melyik eszterga kés a jobb ,a...

Melyik eszterga kés a jobb ,a váltó lapkás ,vagy a forrasztó lapkás?Nem értek hozzá ,azért írtam ide.Magyarul amit úgy kell felcsavarozni ,vagy a régi fajta ami forrasztva van .Bocsánat ha ilyen balf@szul írtam:)

Figyelt kérdés

okt. 1. 11:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Nyilván a váltólapkás nem!?
okt. 1. 12:15
 2/6 anonim ***** válasza:
65%

A forrasztott lapkás kést ha megveszed, az még így nem tudod használni, hanem meg kell élezni, kialakítani rajta a megfelelő szögeket, ha lepattan akkor újra köszörülni stb, így kell hozzá némi szakértelem.

Váltólapkás ezzel szemben univerzálisabb, eleve semmi munkád nincs vele, csak beszereled a gépben befogott késszárba és használható, ütéseket is jobban bírja, szemben a forrasztottal, a felhasznált anyaghoz tudod vásárolni, megkopott lapka, vagy más alapanyag használatakor is ha cserélsz, akkor is megmarad a gép beállítása, nem kell újra bemérni a szerszámot.

okt. 1. 18:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Kemény anyaghoz úgy mondták hogy jobb a forrasztott vidiás kés ,mint a váltólapkás ,azért kérdeztem .Egy fogaskerékből kéne esztergálni
okt. 3. 15:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Na és ezt ki mondja, hogy jobb? Nem tudom, hogy mit szeretnél csináltatni ezen a fogaskeréken, mert olvastam a többi kérdésedet is, de ha a fogak részét is szeretnél átalakítatni valamit, akkor a forrasztott lapkát szét fogja verni, aztán mehet köszörülgetni az esztergályos akihez viszed. Nem tudom miért te aggódsz ezen, mikor nem a te gondod?

Mint szakmabeli, és továbbra is a betétlapkát mondom erre a célra, és abból azért van jó pár fajta ami bírja a hőkezelt anyagot, és a megszakított forgácsolást is. Én most pl Walter körlapkájával esztergálok 52-54 HCR keménységű kifúrkált anyagot, szóval kapja rendesen.

okt. 3. 16:17
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem a fog részét szeretném, közepén van egy furat ezt szeretném felbővítetni 2 db fogaskerékről van szó,plusz 2.db fogaskerék amiről a fogak le lettek fexelve,ezt kéne leszedni, a fogaskerekek közepéből pedig annyit hogy rámenjenek, mint egy fogaskoszorú
okt. 3. 21:01
 6/6 A kérdező kommentje:
okt. 3. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!