Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Melyik oldószeres, tehát...

Menomano000 kérdése:

Melyik oldószeres, tehát időjárási viszontagságokat jól tűrő, zománcfestéket ajánljátok utcára néző ablak festésére?

Figyelt kérdés
A Trinát zománcait használom, de megőszülök, mire ez szobahőmérsékleten (23 C) rendesen megszárad (3-7 nap) és tovább dolgozhatok vele. Szóval valami olyan festéket ajánljatok kérlek, ami gyorsan szárad és bírja az időjárási viszontagságokat.

okt. 26. 01:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Vizbázisut.
okt. 26. 04:32
 2/8 anonim ***** válasza:
A nem oldószereset.
okt. 26. 08:02
 3/8 A kérdező kommentje:
Aszondjék, hogy a víbázisú nem olyan ellenálló a nappal, vízzel hóval stb szemben.
okt. 26. 11:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Rosszul mondják. Vagy 30 évig oldószereset használtam, már olyan vastagon volt a festék hogy csiszolással sem lehetett eltávolítani. Fáig legyalultam, elkezdtem víz bázisúval festeni, igaz, nem csillog, de sokkal tartósabb mint az oldószeres, nem reped, nem válik fel.
okt. 26. 13:58
 5/8 anonim ***** válasza:

A Hammerite zománcfesték hamarabb szárad mint a Trinát, eddigi tapasztalatom alapján, bár én inkább acélanyagokkal dolgozok, fánál nem tudom mi a helyzet. A mázolás amúgy ilyen, ki kell várni a száradást. A vizesbázisú szerintem nem olyan jó, tavaly vettem egy vödörrel kísérletképp, 3x kellett átkennem a zártszelvényeket, hogy kinézzen valahogy, mert annyira híg anyag, kiadósságra így meg se közelíti a Hammerite festékeket, utóbbiból 2 réteg mindig elég volt, sőt a második igazából csak javítófestés a kritikus helyeken (pl. hegesztési varratok).

Még egy dolog: Érdemes lehet a mázolást kültéren, de fedett helyen csinálni. Reggelente még nincs olyan hideg ami kárt okozna benne, viszont a légmozgás gyorsítja a száradást.

okt. 27. 07:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Légyszives olvasd el a kérdést. Hogy jön ide a Hammerite? és mi köze van a vízbázisú festékekhez? Megjegyzem: az oldószeresekhez sincs sok köze.
okt. 27. 12:53
 7/8 anonim ***** válasza:

#6 Úgy vélem, neked nem sikerült elolvasnod figyelmesen a kérdést.

" Hogy jön ide a Hammerite?" A válaszom a saját tapasztalatomat tükrözi.

"és mi köze van a vízbázisú festékekhez?"

Nem állított ilyet senki.

"Megjegyzem: az oldószeresekhez sincs sok köze."

Igen? Akkor többet tudsz mint a gyártó...

okt. 27. 19:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Drága barátom?! "" Hogy jön ide a Hammerite?" A válaszom a saját tapasztalatomat tükrözi." Milyen saját tapasztalatod?? Utcai ablak!!!!! Tehát: FA.😊 Erre mit írtál? "acélanyagokkal dolgozok, fánál nem tudom mi a helyzet.

Figyusz: Vasanyagnál ezer éve hammorite festéket használok és kiváló. de a kérdéshez amit te válaszoltál semmi köze.

okt. 27. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!