Szögvasból, zártszelvényből hogyan készítenél ablakot?
Vannak 40x40-es szögvasak, zártszelvények és 5mm vastag üveg.
Hogyan készítenél ezekből "ingyen" ablakot?
Arra gondoltam hogy szögvasból készítem az ablaktok keretet ezt rögzítem a falnyílásba.
Ebbe a szögvas keretbe pedig egy zártszelvény keret záródna bele, diópántokkal fölhegesztve. A zártszelvény keretbe pedig menne az 5mm vastag ablaküveg. Az ablaküveg illesztéséhez pöcköket hegesztenék a zártszelvény keret belsejébe, üvegbarakás után körbe a szélén meg szilikonnal kinyomnám.
Mi a véleményed?
Illetve milyen ötleted van még? (hőszigetelés lényegtelen, alárendelt helyre lesz)
Köszönöm a válaszokat. A zártszelvény keretet akkor nagyobbra csinálom mint az üvegméret, az üveg széleihez pedig teszek majd gumit hogy a hőtágulás ne okozzon meglepetést. Ez egy alárendelt, fűtetlen kisméretű (kb. 2m x 3m) tároló melléképület lesz, átszellőzik majd az egész, nem hiszem hogy jelentős páraképződésre kell számítani.
Ha van még ötlet, ne tartsátok magatokban.
Teljes méretnél kicsit kisebb keret mögötte, vastag, puha kétoldalúval rápattintom az üveget úgy, hogy körbe félcentis hézagolók vannak. Hézagolókat kiszedem a helyrerakás után (nyilván asztalon történik), következő réteg ugyanígy, kerettel, és a harmadik is, ha jól döntöttél. Zárásképpen mindig ugyanúgy teljes méretnél kicsit kisebb keret, és dombon a tanya. A keretek lehetnek laposvasból is, a lényeg, hogy három réteg legyen mndenhol. A két szélső keret kb körbe 1mm kisebb, össz 2mm. Kihézagolhatod szilóval vagy hegesztéssel, utóbbi esetben utólag kell üveget rakni bele, de szerintem egy laza FBS vagy a Bison rohadt erős ragasztója elég jó (esetleg fedni valamivel napfény ellen kívül, ugyanazzal sérülés és oxigén ellen belül)
Örök élet meg egy rahedli nap.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!