Műanyag nyílászárót mivel lehet a legjobban leszigetelni? (akármivel)
Bárhogy állítom az ablakot, vannak részei, ahol nem zár rendesen, és bejön a hideg levegő, ami nagyon le tudja hűteni a szobát, és a fal is könnyen penészedik mellette. Feltételezhetően azért rossz, mert régi a gumi, a keret, az üveg is nagyon átengedi a hideget, minden szar. Cserélve lesz, most alternatív megoldásra van szükség.
Mit lehet tenni, hogy azokat a részeket, ahol bejön a hideg, bárhogyan, akár a keret további deformálódásával számolva leszigeteljem?
Vettem D-profilt, beragasztottam a keretben futó tömítés mellé, semmi változás. Olvastam olyat, hogy kültéri akril tömítővel is ki lehet nyomni, de azt meg nem igazán értem, hogyan kéne.
Lehet oda vágni szivacsot és oda tenni vagy ragasztani és jól fog zárni.
Persze kell egy kis ügyesség és kreativitás is hozzá.
#1: szivacsot hova? A gumi tömítések mellé, ahová csak tudom? És milyen szivacsot?
#2: igen, tuti, hogy nem a falnál jön be. Hangból is érzékelem, hogy amikor beljebb nyomom az ablak keretét, a kinti zaj halkabb lesz. Papírt is zárt állapotban be tudok csúsztani a gumi alá.
Most annyit csináltam az egyik ablaknál, hogy a D-profilt arra a részre ragasztottam rá, amire rázáródik az ablakban lévő gumi. Nem mondom, hogy tökéletes, de egy fokkal jobb lett.
De, random barkácsboltba menj be. Obi praktiker nem lesz nyerő.
olyan helyre menj ahol van faipari cucc, szerelvények, zárak és árulnak ajtra-ablakra ragsztható szigetelést. Ne szivacsot vegyél, sz szar. Olyan Mint a "D" alakú csak kb 1 centi széles és 1 centi magas és fekete. Nekem a garázsajtó szigetelést mondták, hogy így hívják. De előbb csak egy próbát vegyél, ami mondjuk a rövidebbik oldalra jó és mindig vágd el oldalanként. Ne 1 db-ban tekerd körbe. A záraknál lehet, hogy ki kell majd hagyni, de nem biztos. Légy kreatív és ügyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!