Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Erre a tetőre mivel lehet...

Erre a tetőre mivel lehet cserepeslemezt fogatni?

Figyelt kérdés

Adott egy erős, vasból készült tetőszerkezet:

[link]

Régen cserép volt rajta:

[link]

A probléma csak az, hogy a lécvasak L vasak, és ilyen irányúak:

[link]

Ti mit használnátok, és hogyan?

okt. 13. 17:58
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy elég ellentmondásos infókat találok. Mindenhol azt írják hogy klasszikus cserepeslemeznél 35 cm legyen a léctáv, kivéve 1-2 helyen, de 99%-ban 35.

nekünk meg 31 van..

Mindegy, felkinlódjuk a leceket megfelelő távolságra, egyszer kell megcsinálni. Ezt látom a legegyszerűbbnek, úgyhogy marad ez. Ha nagyon döcög az eleje, akkor átgondoljuk.

Köszi mindenkinek a válaszokat!

okt. 16. 20:17
 12/27 anonim ***** válasza:
Szerintem amúgy a léctávolság függ a cserepeslemez fajtájától. Amit vettetek/vesztek, a gyártói adatlapját kéne megnézni, abban kell lennie rajznak, egyrészt hogy a lemezprofil milyen, meg hogy a léckiosztás hogy van. Annyi féle-fajta lemez van már, nem egyszerű az eligazodás. Sinusos cserepeslemez, hódfarkú, hexa-lemez, stb. De pl. hódfarkúból is legalább 3 fajtát láttam már, még a profiluk se volt egyforma...
okt. 16. 20:24
 13/27 A kérdező kommentje:

elvileg sinusos cserepeslemez lett rendelve, jövő héten érkezik, ez a fajta konkrétan, innen: [link]

Én bízom benne hogy ez standard, mert kb mindenhol tökéletesen ugyanezt látom. Erről nincs véletlenül infód?

okt. 16. 20:28
 14/27 anonim ***** válasza:
Na, megjött a cserepeslemez? Hogy sikerült felrakni?
okt. 28. 21:49
 15/27 A kérdező kommentje:

Sikerült, bár nem tökéletes... A lécezés kicsit el lett szúrva, így nem oda van fogatva a csavar ami tankönyvi példa lett volna, de ennek ellenére jó lett. Sűrű léceket kapott, masszív lett.

Azóta volt már 3 nagy szélvihar is, hó is, sok eső, egyben van, nem ázik, alapvetően elégedett vagyok.

Olcsón megúsztam viszonylag. Ez egy melléképület, jobb nekem nem kell rá.

Ilyen a végeredmény: [link]

jan. 21. 00:08
 16/27 anonim ***** válasza:
Jó lett! Belűlről milyen?
jan. 21. 10:57
 17/27 A kérdező kommentje:

Köszi!

Hát, ezzel most elég nagy támadási felületet adok a szakiknak, de azért megmutatom milyen volt előtte és milyen most:

[link]

tudom, hogy nem ez a megfelelő rétegrend, de én tettem közvetlen a lemez alá és léc közé Bilka fóliát, így nem csöpög le a kondenzvíz, nem is igazán csapódik ki, és rá van vezetve cseppentőlemezre, úgyhogy így is a csatornában végzi.

A fóliát nem ide kellett volna tenni, de máshogy nem tudtam megoldani. Így a fa nem vizesedik, lefele nem csöpög semmi.

Kókány vagy nem, tényleg örülök neki, és nem kis projekt volt.

jan. 22. 10:37
 18/27 A kérdező kommentje:
bocsi, itt a jó link, közvetlenül a képet nem engedi: [link]
jan. 22. 10:38
 19/27 A kérdező kommentje:
ja, egyébként 170 négyzetméteres tető, csak egy része nyitott alulról, másik résznél a tároló felett beton födém van, így nem látszik, csak a padlásteréről.
jan. 22. 10:42
 20/27 anonim ***** válasza:
Az a fehér dolog, amit aláterítettél, nem fog elporladni rövid időn belül?
jan. 22. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!